Emekli öğretmene 10 yıl hapis cezası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Mart 2009 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRABZON'un Beşikdüzü İlçesi'nde, kızını rahatsız eden 36 yaşındaki Tayfun Zaman'ı öldüren emekli öğretmen 50 yaşındaki Hasan Namlı'ya ömür boyu hapis cezası verildi. Bu ceza, hafifletici nedenlerle 10 yıla indirildi.

Beşikdüzü İlçesi Çeşmeönü Kavşağı'nda 22 Temmuz 2008'de bir aracın trafiği aksattığı ihbarını alan polis ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, Tayfun Zaman'ı, 55 AU 193 plakalı otomobilin içinde kalbinden tek kurşunla öldürülmüş halde buldu. Eski amatör futbolcu olan Zaman'ın aracında 4 kurşun deliği olduğu saptandı. Soruşturmayı derinleştiren polis, Tayfun Zaman'ın katil zanlısı olarak Beşikdüzü'nde bir işyeri açan emekli öğretmen Hasan Namlı'yı gözaltına aldı. Suçunu itiraf eden Hasan Namlı, Tayfun Zaman'ın kızını rahatsız ettiğini belirterek, ?Bir süre arkadaşlık yapmışlar. Kızım bu arkadaşlığı bitirdikten sonra sürekli rahatsız etmeye başladı. Tehditlerde bulundu. Kızımın peşini bırakmasını istedim ama tehditlerini sürdürdü. Olay günü onu uyarmak için buluşmak istedim. Amacım öldürmek değil korkutmaktı? dedi.

Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Hasan Namlı, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Son sözü sorulduğunda, hukukçulara ve adalete güvendiğini belirten Hasan Namlı'ya, ömür boyu hapis cezası verilirken yargılama sürecindeki iyi hali başta olmak üzere hafifletici nedenlerle 10 yıla indirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber