Adrese teslim ilanı denetleyen yok!

Zabıta memuru ve itfaiyeci alım ilanlarındaki gariplikler, 2009 yılı Mart ayına gelmemize rağmen hala devam etmektedir. Kahramanmaraş Döngele Belediyesinin itfaiyeci alımı bu türden bir ilandır. Belediye; 2004 KPSS puanını aramakta, 58 puan şartı koşmakta, başvurular için sadece iki gün süre vermekte ve şahsen başvuru almaktadır. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ise hiç bir incelemede yapmadığını, bu ilanı web sitesine koyarak göstermektedir. İşte adrese teslim ihalenin detayları...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mart 2009 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2004 KPSS sonuçları itfaiyeci arayan belediye

Kahramanmaraş Döngele Belediyesinin itfaiyeci alım ilanı 17 Mart 2009 tarihi itibariyle memurlar.net'te yayımlanmıştır.

Ancak, ilana gelen yorumlardan sonra yaptığımız incelemede, belediye ilanının KPSS şartı bölümünün sorunlu olduğu görülmüştür. İlanda, itfaiyeci olmak için;

"e)Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı 2004 veya sonrası sınavlara girmiş, 100 tam puan üzerinden en az 58 puan almış olmak."

şart aranmıştır.

KPSS PUAN ŞARTI

Bu ilan şartı iki açıdan oldukça sorunludur.

1- 2004 KPSS sınav sonuçlarının geçerliliği bulunmamaktadır.

2- Ayrıca "En az 58" şartı, bir ilan için uygun adayı bulma kriteri değil, aday için ilanı uygun hale kriteri gibi görünmektedir.

BAŞVURU ŞEKLİ

Bir başka sorun ise başvuru şeklidir. Başvuru şekli şöyle açıklanmıştır: "Başvurular 23.03.2009.10;00 günü başlayıp, 24.03.2009 Salı günü saat 17.00 de sona erecektir. Başvurular Döngele Belediyesi Yazı İşleri'ne şahsen yapılacak olup, posta ve internet yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir."

İlana başvurular için sadece iki gün tanınmakta ve tüm adaylardan şahsen başvuru istenmektedir.

İçişleri Bakanlığının, bu derece açık bir şekilde adrese teslim ilan yayımlayan belediye hakkında gereğini yapmasını umut ediyoruz.


19 MARTTA YAPILAN DEĞİŞİKLİK

Yukarıda yer alan haber metni üzerine ilanda 19 mart 2009 tarihi itibariyle değişikliğe gidilmiştir. İlanın KPSS şartı şu hale gelmiştir:

"e)Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı 2008 veya sonrası sınavlara girmiş, 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almış olmak."

Ancak görüleceği üzere ilan metni yine sorunludur. 2008 veya sonrası gibi bir ibare kullanılmış olup, tek başına bu ibare dahi hem belediyenin hem de Mahalli İdareler genel Müdürlüğünün özensizliğini göstermektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber