1979 model ve altındaki ağır vasıtalar trafikten men edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2009 10:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Ekonomik ve teknik ömrünü tamamlamış ticari araçlardan, 1979 model ve altındaki kamyon, tanker, çekici ve otobüs cinsi motorlu taşıtlar trafikten çekilecek.

Ulaştırma Bakanlığı'nın, "Bir Kısım Motorlu Karayolu Taşıtlarının Piyasadan Çekilmesine İlişkin Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Uygulamayla, ekonomik ve teknik ömrünü tamamlamış ticari motorlu karayolu taşıtlarının bir kısmı piyasadan çekilerek, "can ve mal güvenliğinin artırılması ve mevcut atıl kapasitenin azaltılarak sağlıklı bir taşımacılık piyasasının oluşturulabilmesi" amaçlanıyor.

Tebliğ, modeli 1979 ve öncesi, izin verilen azami yüklü ağırlığı 3 bin 500 kilogramdan fazla olan ve yük/eşya taşımak için imal edilmiş bulunan kamyon, tanker ve çekici cinsi motorlu taşıtlar ile sürücüsü dahil 16 ve üzeri oturma yerine sahip ve insan taşımak için imal edilmiş otobüsleri kapsıyor.

Hurdaya ayırma ve teslime ilişkin belgelerin Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından Ulaştırma Bakanlığına iletilmesinin ardından, ödeme işlemlerine başlanacak ve en geç bir ay içinde sonuçlandırılacak.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında verilmiş olan herhangi bir yetki belgesinde 28 Şubat 2009'dan önce kayıtlı bulunan taşıtlar için "750 (taşıt ağırlığı (kg) x 0,70)" TL, diğer taşıtlar için "(taşıt ağırlığı (kg) x 0,70)]" TL ödenecek.

Tebliğde taşıtların modellerine göre teslim tarihlerine de yer veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber