ODTÜ'de karşıt grupların çatışmasına jandarma müdahale etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2009 11:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ), öğrenciler arasında stand kavgası nedeniyle başlayan çatışmaya jandarma müdahale etti. Yatıştırılan olaylardan sonra jandarma uyarılara rağmen dağılmayan öğrencileri biber gazıyla ve tazyikli suyla dağıttı. Bazı öğrencilerin yaralandığı olay nedeniyle ODTÜ'nün 100. Yıl Kapısı'ndan girişlere bir süre izin verilmedi.

Edinilen bilgiye göre, ODTÜ'de bir grup öğrencinin karşıt grubun standını dağıtması üzerine başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Olayların büyümesi üzerine ODTÜ'ye takviye jandarma ekipleri çağrıldı. Olaylar nedeniyle iki öğrencinin gözaltına alındığı bildirildi. Akşam saatlerinde yaşanan olaydan sonra eylem yapan öğrenciler, jandarmanın dağılmaları yönündeki uyarılarına taş atarak karşılık verdi. Jandarmanın biber jazlı ve tazyikli su ile müdahalesi sırasında bazı öğrencinin çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi.

100. Yıl kapısı olaylar nedeniyle bir süre kapatıldı. Araçlarıyla ODTÜ'ye girmek isteyen öğrenci ve öğretim görevlileri güvenlik tarafından geri çevrildi. Aracıyla ODTÜ'ye girmek isteyenlerin girişlerini ana kapıdan yapabilecekleri belirtildi.

Bir süre sonra durumun normale döndüğü üniversite kampüsünden jandarma ekipleri ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber