Ormancı çevik kuvvetler geliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2009 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, ormancıların tim şeklinde ve polisteki Çevik Kuvvet gibi yangınlara müdahale edeceğini söyledi.

Orman Genel Müdürlüğü, yangınlara karşı tim oluşturarak mücadele etmek amacıyla Yangın Uzmanlık Eğitimi düzenledi. Muğla'nın Fethiye İlçesinde bir hafta devam eden eğitime Türkiye'deki tüm illerden 80 personel katıldı. Teorik olarak başlayan eğitimde daha sonra helikopterle arazide mini yangın tatbikatları düzenlendi.

Muğla'nın Fethiye İlçesine Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ile birlikte gelen Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Ömer Eşen Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda orman yangın uzmanı eğitimine katılan personele seslendi.

Kahveci, yaptığı konuşmada, "Buradaki 80 arkadaşımızı tim komutanı olarak yetiştiriyoruz. Mayıs ayından itibaren hepinizi görev bölgelerinizde tam donanımlı, fiziksel kondisyonu yerinde görmek istiyorum. Tüm timleri kontrol edeceğim" dedi.

Timin Orman Bölge Müdürlerine bağlı çalışacağını anlatan Kahveci, sözlerine şöyle devam etti: "Önerileriniz ve alınmasını gerekli gördüğünüz tedbirleri Orman Bölge Müdürleri'ne hatta bana şahsen ileteceksiniz. Köyler, tatil siteleri, turistik oteller bu bölgede ormanla çok fazla iç içe geçmiş durumda. Buralarda dolaşın. Alınması gerekli tedbirleri uygulayın. Hatta eğer işletmelerden yangın için personel yetiştirilmesi talebi gelirse onları da eğitin"

YANGIN SEZONU HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Ömer Eşen Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, orman yangın sezonu hazırlıkları ile ilgili bilgi verdi.

Fethiye-Bodrum arasında yangın sezonunda üç helikopter ve iki uçağın görev yapacağını anlatan Kahveci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye genelinde 16 tanesi helikopter olmak üzere toplam 40 civarında hava aracımız yangınlar için hazır. Öte yandan 20 helikopter alınması için müracaat ettik. Savunma Sanayi Müsteşarlığı konuyu takip ediyor. Üç yılda arazöz sayısını yüzde yüz artırdık. Donanım, iş makinesi, hava aracı olarak hedeflerimiz yakın zamanda yüzde 98 oranında gerçekleşmiş olacak."

Antalya'da Uluslararası Yangın Eğitim Merkezi kurulacağını anlatan Kahveci, "Simülasyon merkezi oluşturularak yangın eğitimleri düzenlenecek" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber