Okulları boşaltılan öğrenciler valilik önünde eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2009 14:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Malatya'da boşaltılan ve yerine yenisi yapılmayan okulun öğrencileri vilayet binasına gelerek yaşananları protesto etti.

Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu öğrencileri sabah saatlerinde valilik önünde toplandı. Öğrenciler, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan okullarının bir an önce yıkılarak, yeniden yapılması talebinde bulundu.

''Vali dışarı'' diye bağıran öğrenciler içeri alınarak Vali Halil İbrahim Daşöz'le görüştü. Vali Daşöz, tarafından makama çağırılan öğrencilerle kısa bir süre görüşme yapıldı. Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Halil İbrahim Daşöz, çocukların yanlış bir iletişim sonucu böyle bir düşünceye kapıldıklarını söyledi.

Vali Daşöz, "Buranın deprem yönünden çürük bir okul olduğu tespit edilmişti. Tahliye edilmesi gereken oklumuzdu. Çocuklarımız eğitim döneminin başında Öğretmenler Okulu'na nakledildiler. Çocuklarımız bu konuda biraz bilgi eksikliğine sahiplerdi. Biz onları seviyoruz. Zaten kendilerine söyledim. Suçlu sizsiniz dedim. 91 Bin Dev Öğrenciler sizlersiniz, okulları sizler yapıyorsunuz dedim. Malatya'da çünkü en çok okulu 91 Bin Dev Öğrenci yapıyor. Okulu Eylül ayında çocuklarla işbirliği yaparak açacağız. Öğrenciler okulun yapılmasında 91 Bin Dev Öğrenci olarak, katkı sağlayacaklar" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu öğrencileri ise "Okulumuzun yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz. Çünkü okulumuzu çok seviyoruz. Bu nedenle valimizin yanına geldik. Bize söz verdi. Okulumuz yeniden yaptıracak. Çok mutluyuz kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber