Cumhurbaşkanı'ndan Ergenekon açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2009 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen ikinci iddianameyle ilgili olarak, "Kimseyi başından suçlayamayız. Kimseye başından 'suçsuz' diyemeyiz. Yargı karar verecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Belçika'nın başkenti Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gül, Ergenekon soruşturması kapsamında ikinci iddianamenin düzenlendiği hatırlatılarak buna ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz hukuki süreçlerle ilgili değerlendirme yapmak doğru değildir. Türkiye bir hukuk devletidir, kurallar vardır. Bu kurallar çerçevesi içinde her şey devam edecektir. Bu konularla ilgili konuşmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Herkesin de dikkat etmesi gerekir. Hepimiz, hukuka saygılı bir şekilde takip etmeliyiz. Kimseyi başından suçlayamayız, kimseye başından 'suçsuz' diyemeyiz. Buna yargı karar verecektir. 'Türkiye bir hukuk devleti' dediğimize göre hukuk devletinin şartları yerine gelmelidir. Bu şartların yerine gelmesinde herkese görev düşmektedir. Bu görev, sadece devletin resmi görevlilerine değil, Anayasa'ya ve kanunlara saygı göstermek hepimizin, tüm vatandaşların borcudur."

Helikopter kazası geçiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun durumuyla ilgili bilgi sahibi olup olmadığı sorusu üzerine Gül, kaza haberini alınca çok üzüldüğünü söyledi.

Yazıcıoğlu'nun, yakın arkadaşı ve Türkiye'nin önemli bir siyasetçisi olduğunu belirten Gül, henüz olay yerine ulaşılamadığını, ulaşmak için herkesin çaba gösterdiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber