Cizre'deki kazılarla ilgili 3 itirafçı tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2009 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır - Cizre'nin Kuştepe köyünde yapılan ve 20 kemik parçasının bulunduğu kazılarla ilgili gözaltına alınan itirafçı Adem Yarkın'ın tutuklandığı bildirildi.

Bir süre önce, bir tanığın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuru sonucu Kuştepe köyünde yapılan kazılarla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, gözaltına alınan terör örgütü itirafçısı Adem Yarkın polisteki sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece, "adam öldürmek" suçundan tutuklandı.

Bir süre önce gözaltına alınan ve bugün çıkartıldıkları mahkemece "faili meçhul cinayetlere karışmak" suçundan cezaevine gönderilen terör örgütü itirafçıları Abdülhakim Güven ve Hıdır Altuk'un da aynı soruşturma kapsamında tutuklandığı öğrenildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce de Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz ile Cizre'nin eski belediye başkanı Kamil Atak ve oğlu Temel Atak tutuklanmıştı.

Bu arada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Cizre'deki kazılarla ilgili yürütülen soruşturmada, "gizlilik" kararı aldı.


Diyarbakır - Diyarbakır Cumhuriyet Başavcılığının talimatı ile Diyarbakır-Silvan kara yolu Karaçalı köyü yakınlarındaki iki ayrı noktada kazı çalışmaları yapılıyor.

İtirafçı Abdulkadir Aygan'ın 1990'lı yıllarda 2 kişinin ölümü ile ilgili iddiaları üzerine dün Diyarbakır'da özel yetkili 2 savcının yaptığı keşif çalışmalarından sonra bu sabah erken saatlerde iş makineleri Karaçalı köyü yakınlarına geldi. İş makineleriyle burada belirlenen 2 ayrı noktada kazılara başlandığı bildirildi.

İtirafçı Abdulkadir Aygan bir süre önce, 1994 yılından Fethi Yıldırım ile 1996 yılında Hakkı Kaya'nın öldürüldükten sonra Karaçalı köyü yakınlarında toprağa gömüldüğünü öne sürmüş, bunun üzerine İHD Diyarbakır Şubesi Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber