Trabzon'da tek kadın muhtar itiraz üzerine kaybetti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Nisan 2009 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serkan KILINÇ/TRABZON,

TRABZON'da pazar günü yapılan seçimde rakibine 250 fark atarak muhtar seçilen Nuray Araslı Bayram, rakibinin ?Bu mahallede oturmuyor' diye itiraz etmesi sonucu koytuğu kaybetti.

Trabzon'daki kadın kuruluşlarının, kadınların yerel yönetimlerde daha fazla söz sahibi olması amacıyla başlattığı ?40 Mahalle, 40 Kadın Muhtar' projesi kapsamında, 12 kadın son yerel seçimlerde çeşitli mahallelerde muhtar adayı oldu. Bunlardan sadece Esentepe Mahallesi'nde aday olan Nuray Araslı Bayram, en yakın rakibine 250 oy fark atarak muhtar seçildi. Ancak Bayram'ın muhtarlığı, rakibi Mustafa Kul'un, ?Esentepe Mahallesi'nde ikamet etmediği' yönündeki itirazı üzerine Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.

Mustafa Kul'un muhtarlığı tescil edilirken seçildiği halde görevine başlayamayan Nuray Araslı Bayram şöyle konuştu:

?Yıllardır Esentepe Mahallesi'nde oturuyorum. Evim de orada, oyumu da o mahallede kullandım. Ama 3 yıl önce evlendiğim eşimin ikametgahı başka mahallede. Ben ikametgahımı oraya almadım. Sık sık Esentepe Mahallesi'ne geliyorum ve buradaki evimizde yaşayan hasta anneme bakıyorum. Büyük farkla kazanmama rağmen haksız iddialarla başarım elimden alınmaya çalışılıyor. Ben de itiraz edeceğim.?

Bu arada Trabzon'da ?40 Mahalle 40 Kadın Muhtar Projesi'nin başarıya ulaşamaması nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirten proje sorumlusu İnci Emirzeoğlu, ?Çabalarımız sürecek. Kadınları yerel yönetimlerde söz sahibi bir konuma getireceğiz? dedi.

Kadın muhtar adayları, yerel seçimler öncesi Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı da ziyaret etmiş ve desteğini almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber