Bakan Şahin: Savcı Gök'ün görev değişikliğinde talimatım yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2009 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Süper Savcı' görevden alındı

Savcı Özler: Rutin bir görev değişikliği yapılmıştır


Adalet Bakanı Şahin, İzmir Cumhuriyet Savcısı Gök'ün Görev Değişikliğini Değerlendirdi

- "Bu Tasarruf Tamamen İzmir Cumhuriyet Savcılığınındır"

- "Bizim Herhangi Bir Talimatımız Söz Konusu Değil"

- Şahin Savcı Gök'ün Bakanlığa İlişkin Eleştirilerini 'Talihsizlik' Olarak Niteledi

EDA HAN

ANKARA (İHA) - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İzmir'de yaptığı soruşturmalarla adını duyuran Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün görev değişikliğine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bu tasarruf tamamen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tasarrufudur. Bizim herhangi bir talimatımız söz konusu değildir" dedi. Şahin, savcının kendisine yönelik suçlamalarını ise "talihsizlik" olarak niteledi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bakanlık çıkışında gazetecilerin İzmir Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün görev değişikliğine ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, savcı Gök'ün bir haber kanalına yaptığı açıklamada bakanlığı suçladığını hatırlatması üzerine Şahin, "Gök'ün yaptığı açıklamalardan haberinin olmadığını kaydetti. Gök'ün görev değişikliğinin tamamen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tasarrufunda olduğunu bildiren Şahin, "Kendisi özel yetkili İzmir Mahkemesi'nde görevli bir savcı

arkadaşımızdı. O mahkemeye bakan başsavcı vekili arkadaşımız kendisini soruşturma savcılığından alarak duruşma savcılığına vermiştir. Soruşturmaya başka arkadaşımız getirilmiştir. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na bizim herhangi bir talimatımız söz konusu değildir. Kendisi böyle bir açıklama yapmışsa talihsizlik olmuştur" diye konuştu. Gök'ün 'Görev değişikliği olmasaydı bundan sonra daha büyük soruşturmalar yapacaktım. Bu yaptıklarım daha bir başlangıçtı' şeklindeki sözlerine ilişkin ise Şahin, şunları

kaydetti:

"Bilmiyorum. Adalet Bakanlığı'nın onunla ilgili herhangi bir inceleme ve soruşturması yok. Ama bazı soruşturmalarda kendi başına yer almıştır. Başsavcı vekilinin emri altında görev yeri değiştirilmiştir. Böyle bir açıklama yaptıysa kendisi açısından talihsiz bir açıklama olmuştur."


Şahin: Talimatımız söz konusu değil

Ankara (AA) - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İzmir'de özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün görev değişikliğiyle ilgili olarak Adalet Bakanlığının herhangi bir talimatının söz konusu olmadığını bildirdi.

Şahin, Adalet Bakanlığı'ndan ayrılırken gazetecilerin, Gök'ün görev değişikliğine ilişkin sorularını yanıtladı.

"İzmir Cumhuriyet Savcısı Gök'ün kendi tasarrufuyla açıklamalar yaptığını" ifade eden Şahin, görev değişikliğine ilişkin kararın, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının işlemi olduğunu söyledi.

Gök'ün soruşturma savcılığından duruşma savcılığına alındığını basından öğrendiğini anlatan Şahin, "Kendisi özel yetkili mahkemede savcı arkadaşımızdır. O mahkemeye bakan Başsavcıvekili arkadaşımız, kendisini soruşturma savcılığından alarak, duruşma savcılığına vermiştir. Soruşturma savcılığına başka arkadaşımız verilmiştir. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına bizim herhangi bir talimatımız söz konusu değildir" dedi.

Adalet Bakanlığının Cumhuriyet Savcısı Gök hakkında herhangi bir inceleme ve soruşturmasının bulunmadığını açıklayan Şahin, Gök'ün, yürüttüğü soruşturmalar nedeniyle basında yer aldığını ifade etti.

Mehmet Ali Şahin, Gök'ün görev değişikliğiyle ilgili yaptığı açıklamalarını da "talihsizlik" olarak niteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber