Mustafa Kemal Üniversitesi'ne Mimarlık Fakültesi açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2009 15:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mehmet Dener

HATAY- Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ) Mimarlık Fakültesi açıldı. Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi ikiye ayrılarak bağımsız Mimarlık Fakültesi olarak yeniden düzenlendi. Mimarlık Fakültesi Dekanlığı'na ise Prof. Dr. Kamuran Güçlü atandı.

Kentsel marka olmanın yolunun kültürden geçtiğini inandığını dile getiren Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Şerefettin Canda, Mimarlık Fakültesi'nin olmayışının büyük eksiklik olarak gördüklerini ifade ederek, "Mimarlık Fakültesi Antakya tarihini, yaşanan uygarlıkların oluşturduğu mimariyi gün yüzüne çıkaracaktır. Ben Antakya'nın; dünya kültür, mimari değerleri yönünden sayılı kentlerinden olduğunu düşünüyorum. Üniversite olarak bu zenginliğin ortaya çıkarılmasına katkı koymayı hedefliyoruz. Kültürel değerlerimizin yok olmasına izin veremeyiz. Dün Roma Köprüsünü yıkanlar, bugün Habib-i Neccar Dağı'nda dinamit patlatanlar yenilmeye mahkûmdur. Bu nedenle Mimarlık Fakültesi'nin kurulması çok önemlidir." dedi.

Mimar Sinan'ı anma etkinlikleri kapsamında kendisini ziyaret eden Hatay Mimarlar Odası Başkanı Yaşar Coşkun'a Mimarlık Fakültesi'nin kuruluşu hakkında bilgi veren Rektör Canda, Mimarlık Fakültesi ile Mimarlar Odası'nın yakın çalışmalar yapacağını vurguladı.

Mimarlar Odası Başkanı Yaşar Coşkun ise Mimarlık Fakültesi'nin açılmasından mutlu olduğunu belirterek "Antakya bir laboratuvar. Burada müthiş bir birikim var. Mimarlık Fakültesi'nin gelişmesi için gereken katkıyı yapacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber