Fabrika gibi cezaevi

Haber Giriş : 21 Aralık 2004 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkumlar tarafından çini, ayakkabı ve tekstil ürünlerinin yapıldığı Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi, özel sektörle yarışabilecek bir fabrikayı andırıyor.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile Kütahya Başsavcılığı'nın da verdiği destekle yola çıkan Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi yetkilileri, cezaevini fabrika gibi seri üretimin yapıldığı, Avrupalıların bile gıpta ettiği bir üretim merkezi haline çevirdiler.

Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'ni görüp ve ülkelerinde uygulamak için Hollanda, İngiltere ve Sudan'dan yetkililer gelip incelemelerde bulundular.

Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi Müdürü Cengiz Gül, faaliyette bulunan 3 atölyede çalışan toplam 233 mahkumu sigortalı yaptıklarını belirterek, cezaevinde çini atölyesindeki 116 kişinin ayda 3 bin ile 5 bin arasında parça ürettiğini söyledi. Gül, Türkiye'deki tüm cezaevlerinde görev yapan infaz koruma ve baş memurların gömleklerinin üretildiği ve 86 tutuklunun çalıştığı tekstil atölyesinde yılda 36 bin gömlek, 17 kişinin tamamen el yapımı olarak çalıştığı kundura atölyesinde de ayda 200-250 çift ayakkabı üretildiğini bildirdi.

Cinayet suçundan Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde hükümlü Kadir Özçelik, "Buraya gelmeden önce çinicilik mesleğini bilmiyordum. Bu mesleği cezaevinde öğrendim. Cezamın bitmesine 3 yıl kaldı. Cezaevinden çıkarken bir meslek öğrenmiş olarak çıkacağım. Tek düşüncem buradan çıktıktan sonra da çinicilik mesleğini icra etmek" şeklinde mutluluğunu dile getirdi.

Geçen yıl 1.5 trilyon liralık ciro yapan Kütahya Cezaevi'nin bu yılki 2 trilyon liralık hedefe ulaşmak üzere olduğu öğrenildi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber