Türk Polis Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıl dönümü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2009 22:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gül: Polis teşkilatı suç işleyenlere fırsat vermemek için güçlü olmalıdır

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, polis teşkilatının suç işleyenlere fırsat vermemek için güçlü olması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türk Polis Teşkilatının 164. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıttepe'deki Haberleşme Dairesi Başkanlığına ait Büyük Stüdyo'da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, polis teşkilatının başarısıyla gurur duyduklarını dile getirdi. Gül, polisin daha başarılı olması için her türlü desteği verdiğini belirtti.

Silahlı kuvvetlerin, polis gücünün ve tüm emniyet personelinin Türk milletinin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, güvenlik güçlerinin başarısının Türk milletinin güvenini pekiştirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türk polis teşkilatının dünyanın en seçkin polis teşkilatlarından birisi olduğunu ifade etti.

Polisin suçluları bulma ve adaletin önüne getirmenin yanında suç işleyeceklere fırsat vermeme açısından da çok büyük görevler yaptığının altını çizen Gül, şöyle devam etti:

''Eğer ortalığı boş bırakırsanız o zaman suça azmettirmiş olursunuz. Suç işleyenler cesaret bulur ve birçok fırsatları değerlendirerek, kötü yollara başvururlar. Sonra pişman olacağı işleri yaparlar. Onun için önce onlara fırsat vermemek gerekir. Polis teşkilatı onlara fırsat vermemek için güçlü olmalıdır. Nasıl düşmanın Türkiye üzerindeki emellerini kırmak ya da düşmanlara herhangi bir şekilde fırsat vermemek için silahlı kuvvetlerin güçlü olması yeterliyse sadece savaşmak için değil ama başkalarının yanlış yapmalarını önlemek için bile gerekliyse içeride de polis teşkilatı aynı şekilde güçlü ve kuvvetli olmalıdır. Her geçen yıl, her geçen gün, bunun bu istikamette geliştiğini görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum.

Güvenlik her şeyin başında gelmektedir. En büyük temel hak ve hürriyet, güvenli bir ortamda yaşamaktır. Siz güvenli bir ortamda yaşamadıktan sonra diğer hürriyetleriniz, diğer özgürlükleriniz olsa onlar ne işe yarar? Güvenlik sağlanırken herkesin kendi koyduğu kurallar çerçevesinde sağlanmayacaktır. Anayasamız, kanunlarımız bir istikamette olacaktır. Hiç kimse gücünü ve yetkisini de kendinden çıkartmayacaktır, Anayasa'dan ve kanunlardan çıkartacaktır. Ayrıca bugün yaşadığımız çağda, demokrasinin sınırlarının en yüksek en üst seviyeye çıkartıldığı ve çıkartılma çabasının yaşandığı bir ülkede şüphesiz ki otoritenin kaynağı da yine kanunlarımız olacaktır, Anayasa olacaktır.''

Cumhurbaşkanı Gül, polis teşkilatının, Türkiye dışındaki başarılarıyla da gurur kaynağı olduğunu belirterek, Türk polisinin herkesin gitmeye cesaret edemediği Afganistan'da, Bağdat'ta büyük fedakarlıklar yaptığını vurguladı.

Polislerin yeri geldiğinde canını feda etmekten çekinmediğini ifade eden Gül, şükran duygularının sürekli ifade edilmesini istedi. Gül, ''Bu uğraştığınız işler, şakası olmayan işler'' dedi.

Şehitlerin de unutulmamasını isteyen Gül, ''Muhakkak ki Türk milleti şehitlerine her zaman sahip çıkacaktır. Ama önce kurumlar onu hiç unutmamalı ve şehitlerin geride kalanlarını daima takdir etmeli ve hiçbir zaman ateş de düştüğü yerde kalmamalıdır'' diye konuştu.


Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Günü, İzmir'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Tören, Atatürk anıtına çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Bir konuşma yapan İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, teknolojik gelişmelere ayak uydurarak, suç ve suçlarla mücadeledeki başarıyla diğer ülke polis teşkilatlarının önüne geçtiklerini söyledi.

İzmir olarak 2006 yılından bu yana daha güvenli bir şehir için önce suçu önlemeyi hedeflediklerini aktaran İl Emniyet Müdürü Çapkın, "Huzur timleri, yunuslar ve bölge ekiplerimiz vasıtasıyla birkaç dakika içinde olaylara müdahale edebilmekteyiz. İzmir'de daha önce bin civarında olan günlük suç sayısı 170'lere, 700'lerde olan hırsızlık sayısı da 50'lere indi. Kapkaç suçunu şehrin gündeminden çıkardık. Cinayet olaylarında yüzde 56, silahla yaralanmalarda yüzde 72'lik düşüş sağladık." dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç da asayişin temini için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümünü kutlamanın sevincini yaşadıklarını kaydetti.

Vali Kıraç, "Emniyet ve asayişin, huzur ve güvenin devamı için her zaman vatandaşımızın hizmetinde olan Emniyet mensuplarının Polis Günü'nü kutluyorum." şeklinde konuştu.

Daha sonra tören geçişi yapıldı. Törene emniyet mensupları, aileleri, vatandaşlar ve üst düzey bürokratlar katıldı.

Törenin ardından Vali Kıraç, Emniyet Müdürü Çapkın ve üst düzey polis müdürleri, Pasaport İskelesi'nde 164. yıl pastasını birlikte kesti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber