Balkondan düşen çoçukğu 7 hastane kabul etmedi haberine yalanlama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2009 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanlığı, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 3. kattan düşerek ağır yaralanan 2.5 yaşındaki Batuhan Ramazan Özdemir'e götürüldüğü 7 hastanede yer bulunamadığına ilişkin basın organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, bugün bazı basın yayın organlarında "Komadaki çocuğa yedi hastanede yer bulunamadı" ve "Saatlerce ambulans bekledi" başlıklarıyla yer alan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Haberleri yalanlayan Sağlık Bakanlığı, açıklamasında şu bilgilere yer verdi: "Manisa'nın Turgutlu ilçesi Albayrak Mahallesi'nde balkondan düşme neticesinde yaralanan 1.5 yaşındaki çocuk hasta, ailesi tarafından 11.04.2009 tarihinde saat 12.50'de Turgutlu Devlet Hastanesi'ne getirilmiştir. Hastaya, bir anestezi uzmanı ile bir genel cerrahi uzmanı tarafından hemen ilk müdahalesi yapılmıştır."

Yapılan değerlendirmede, hastanın sağlık durumunun aciliyeti de göz önüne alınarak hastane nöbetçi hekimi tarafından saat 12.51'de Komuta Kontrol Merkezi arandığı belirtilen açıklamada şu bilgiler yer aldı: "Hasta için yer bulunması istenmiştir. Bir ambulansın hastane acil polikliniğine giriş yaptığı saat 12.59'a kadar ki süre içerisinde yapılan görüşme ve değerlendirmelerden, hasta için en uygun yerin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olacağı sonucuna varılmıştır. Bunun üzerine, derhal buraya

doğru yola çıkılmış, yol boyunca hasta için gereken her türlü tıbbi uygulamanın yapılmasına aralıksız devam edilmiş ve hasta, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne iletilmiştir. Haberlerde yer alan hasta için yer bulunamadığı ve hastanın yedi hastane dolaştırıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır."

DOKTORLAR BİZİMLE İLGİLENDİ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan minik Batuhan Ramazan Özdemir'in babası Coşkun Özdemir ve amcası Metin Özdemir ise, olayın ardından hemen hastaneye gittiklerini ve doktorların kendileriyle çok iyi ilgilendiklerini belirtti. Olay olur olmaz Batuhan'ı hastaneye götürdüklerini anlatan baba Coşkun Özdemir, şöyle konuştu: "Hemen değerlendirme yapıldı ve Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada da bizimle çok iyi ilgilendiler ve gözetim altında Batuhan'ı Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk ettiler."

Batuhan Ramazan Özdemir'in halen Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber