Türk kadınları hijyende Arupa'dan ileride

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2009 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Unilever Global Hijyen Başkanı Carolyn Jones, Türkiye'deki kadınların hijyen bilinçlerinin yüksek olduğunu söyledi.

Jones, Domestos Ultra Yoğun'un tanıtım toplantısında, Unilever'in misyonunun hayata canlılık katmak olduğunu belirterek, Domestos'un 80 yıldır evlere taşıdığı hijyenik temizlik anlayışıyla bu misyona hizmet ettiğini ifade etti.

Domestos'un dünya üzerinde bir milyardan fazla kişiye ürün ve pratik öneriler sunduğunu ve kamuoyunu hijyenik temizlik konusunda bilinçlendirmeyi misyon olarak üstlendiğini dile getiren Jones, ?Türkiye'deki hanımlar, çok temiz. Hijyen bilinçleri çok yüksek. Türkiye, bu konuda Avrupa'dan ileride...? dedi.

Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun da 1998 yılında Türkiye pazarına giren Domestos'un, ?Ultra Çamaşır Suyu? kategorisini yarattığını vurgulayarak şöyle konuştu:

?Türk halkını hijyen konusunda bilinçlendirmeyi misyon edinen Domestos ile çamaşır suyu pazarı 10 yılda yüzde 170 büyüdü. 1999 yılında 59 milyon lira değerinde olan pazar büyüklüğü, 2008'e gelindiğinde 159 milyon liraya ulaştı. Türkiye'de yaklaşık 6 milyon haneye giren Domestos, 2008 yılını yüzde 45 pazar payıyla açık ara lider konumda tamamladı.

Türkiye, 2008 yılındaki yüzde 25'lik büyüme oranıyla 'En hızlı büyüyen Domestos ülkesi' unvanını elde etti. Türkiye'nin en büyük 20 ev bakım markası arasında hızlı bir yükseliş gösteren Domestos, 2008 yılında dokuzuncu sıraya yükseldi. Unilever Türkiye olarak, Türk Cumhuriyetlerine Domestos ihracatı yapıyoruz ve Ar-Ge merkezimizle bölgesel üs konumunda bulunuyoruz.?

Unilever Türkiye Ev Kategorisi Pazarlama Direktörü Kasia Özgen de Türk halkının tuvalet hijyeni konusunda 'hassas' olarak nitelendirilebileceğini belirterek şunları kaydetti:

?Türk halkının sadece yüzde 42'si 'temiz görünen yüzeylerin mikropsuz olabileceğini' düşünüyor. Bu oran, Avrupa'da daha yüksek. 'Günde bir kez tuvaletimi temizlerim' diyenlerle bu dezenfekte işlemini birden fazla yapanların toplam oranı ise yüzde 89. Yani; Türkler'in yüzde 89'u tuvalet hijyeni konusunda hassas.

Türk tüketicilerin yüzde 87'si tuvaletten hastalık bulaşabileceğini biliyor ve yüzde 79'u ise çamaşır suyunun mikropları öldürebileceğini düşünüyor. Hepsinin genelinde Türkiye'de yüzde 99 gibi çoğunluk, tuvalette hijyenik temizlik için günde bir ya da daha fazla temizlik gerektiğine inanıyor.?

Toplantıda konuşan Unilever Türkiye Ev Bakım Kategorisi Ar-Ge Müdürü Ayşegül Yanık Kızıltepe ise aile bireylerinin gün içerisinde çok fazla temasta bulunduğu tuvaletlerin, mikropların üremesine ortam sağlayan en büyük risk alanı olduğuna dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber