Askeri uçak düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Balıkesir 9. Ana Jet Üstü'nden eğitim amaçlı olarak havalanan bir uçağın düştüğüne dair bilginin kendisine ulaştığını söyledi.

Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balıkesir'in Kepsut ve Susurluk ilçeleri ile Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde arama-kurtarma çalışmalarına başlandığını belirtti.

Çalışmalara aralıksız olarak jandarma komutanlıkları ve kaymakamlıkların koordinesinde devam edileceğini vurgulayan Hatipoğlu, ''Balıkesir 9. Ana Jet Üstü'nden eğitim amaçlı olarak havalanan bir uçağın düştüğünü dair bilgi bize ulaştı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Çalışmalar sürecek'' dedi.

Hatipoğlu, Balıkesir Sivil Savunma Müdürlüğüne ait arama-kurtarma ekibinin de bölgeye sevk edilmek üzere şu anda hazır durumda bekletildiğini kaydetti.


Düşen uçağın ekkazına ulaşıldı, pilot kayıp

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Muradiye Sarnıç köyü yakınlarında düşen askeri uçağın enkazına ulaşıldığı bildirildi.

AA muhabirinin askeri yetkililerden aldığı bilgiye göre, Balıkesir 9. Ana Jet Üssü'nden eğitim amaçlı havalanan ve Muradiye Sarnıç köyü yakınlarındaki ormanlık bölgede düşen uçağın enkazına ulaşıldı.

Enkazın, Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından bulunduğu, pilottan ise henüz haber alınamadığı öğrenildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYOR

Mustafakemalpaşa ilçesine yakınlarında düşen askeri uçağın enkazının bulunduğu bölgede geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

andarma ekipleri, Muradiye Sarnıç köyüne yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Başpiriz mevkisinde, parçalara bölünmüş uçağın enkazına ulaştı.

Jandarma, sivil savunma ekipleri ve köylülerin, arama-kurtarma çalışmalarını bölgedeki dere yatağında yoğunlaştırdığı bildirildi.


Askeri hastanede tedbirler artırıldı

Askeri uçağın düşmesinin ardından Balıkesir Askeri Hastanesinde olağanüstü tedbirlerin alındığı bildirildi.

AA muhabirinin askeri yetkililerden aldığı bilgiye göre, Balıkesir 9. Ana Jet Üssü'den gece eğitim uçuşu için havalanan uçağın düşmesinin ardından Balıkesir Askeri Hastanesinde de olağan üstü tedbirler alındı.

Uçak düşmeden önce pilotun atlamış olabileceği gözününde bulundurularak, olasılıklara karşı hastanedeki tüm birimlerin göreve çağrıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber