Düşen uçağın pilotu şehit oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2009 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa (AA) - Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi yakınlarında düşen F-16 tipi savaş uçağının pilotu üsteğmen Fatih Korçam'ın şehit olduğu öğrenildi.

Bölgede arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları aralıksız devam ederken, Hava Pilot Üsteğmen Korçal'ın kazadan kurtulamadığı belirtildi.

Balıkesir 9. Ana Jet Üssü'nden havalanan F-16 savaş uçağı Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi Muradiye Sarnıç köyü yakınlarında düşmüştü.


Düşen uçağın enkazına ve açılmayan paraşüte ulaşıldı

ADEM ELİTOK-Türkiye

BURSA(CİHAN)- Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi yakınlarına düşen askeri uçağın parçalarına ulaşıldı. Havada infilak ettiği sanılan uçağın parçaları yaklaşık 4 kilometrelik alanda bulunurken, paraşüte de ulaşıldı. Paraşütün açılmadığını belirten yetkililer, pilotun aranmasına devam edildiğini bildirdi.

Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan eğitim amaçlı kalkan pilot üsteğmen yönetimindeki askeri uçak, saat 22.00 sıralarında Bursa'nın Kemalpaşa İlçesi Sünlük Köyü Ortaburun mevkiinde büyük bir gürültüyle düştü. Köylülerin büyük bir ateş topu gördüklerini jandarmaya haber vermesinin ardından Bursa ve Balıkesir'den bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, kurtarma ekibi ve gece görüşlü helikopter sevk edildi.

Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan da, bölgeye gelerek arama çalışmalarına katıldı. Yaklaşık 2 saatlik bir aramanın ardından havada infilak ettiği sanılan uçağın parçalarına Ortaburun mevkiinde rastlandı. Yaklaşık 4 kilometrelik bir alana yayılan parçalar, ekipler tarafından toplandı. Enkaz bölgesinde pilot üsteğmenin paraşütüne de rastlandı. Paraşütün açılmadığını tesbit eden yetkililer, uçağın ana gövdesinin de toprağa saplandığını ifade ettiler. Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan, uçağın havada infilak ettiğinin anlaşıldığını söyledi.

"KÖYLÜLER UÇAĞIN PATLAMASINA ŞAHİT OLMUŞ"

Uçak kazasını jandarmaya haber veren köylülerden İsmail Seymen, yatsı namazının ardından evine gittiği sırada uçağın düşüş anını gördüğünü ve büyük kırmızı bir ateş topunun parladığını söyledi. Evine gittiği sırada bir gürültü duyduğunu ve döndüğünde Suuçtu şelalesi civarında büyük ve kırmızı bir ışığın yandığına şahit olduğunu anlatan Seymen, uçağın patladığını söyledi.

Necmi Ören isimli köylü ise, patlamayı duyduktan sonra bölgeye gittiklerini ve enkazı aradıklarını belirterek, "Bölgeye çok sayıda komutan geldi. Kurtarma ekipleri geldi. Ancak uçak paramparça olmuş. Düştüğü bölge ormanlık, ağaçların dallarını kırmış. Küçüklü büyüklü parçaları bulduk" dedi.

"PİLOTUN ARANMASINA DEVAM EDİLİYOR"

Bu arada, paraşütün bulunmasının ardından bölgeyi güvenlik çemberine alan jandarma, tüm sivilleri ve gazetecileri yaklaşık 500 metre uzaklaştırdı. Zaman zaman atıştıran yağmura rağmen pilotun aranmasına devam edildiği, bulunamadığı taktirde ise sabahın erken saatlerinden itibaren geniş çaplı bir arama yapılacağı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber