ASKİ laboratuvarlarına uluslararası onay

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2009 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA- Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, sahip olduğu Türkiye'nin en iyi laboratuarlarının teknik yeterliliğini ve güvenirliliğini uluslararası boyuta taşıdı. ASKİ, yıllardır sürdürdüğü analiz sonuçlarının doğruluğunu Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından verilen Akreditasyon Sertifikasını da aldı.

Genel Müdür Kamil Kılıç, ASKİ'nin Merkez laboratuvarında Ankaralıya, temiz ve kaliteli içme suyu sağlamak amacıyla şehir şebeke suyunun kimyasal ve bakteriyolojik analizlerinin yapıldığını belirtti. Kılıç, Ankara'ya içme suyu sağlayan 3 ayrı arıtma tesisinden çıkan sudan alınan ortalama 70 ayrı parametrenin analizlerinin günlük olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Genel Müdür Kılıç, Merkez laboratuarın ilk kez 1999 yılında 'TSE Laboratuar Yeterlilik Belgesi' aldığını belirterek, "Analizler ise WHO (Dünya Sağlık Örgütü), EPA (Amerikan Standartları) ve EN (Avrupa Birliği Standartları) standartlarına uygun olarak yapılmaktadır. TÜRKAK tarafından verilen akredite sertifikası ile yapılan analizler artık uluslararası bir boyut kazanmış oldu." dedi.

Kılıç, ASKİ laboratuarlarının son model aletlerle donatıldığını ve uzman bir kadroyla çalışıldığını belirterek şunları söyledi: "ASKİ Genel Müdürlüğü'nün Laboratuarları, akredite olmak için TÜRKAK yetkilileri tarafından bir süre denetlendi. Personelin üstün gayretleriyle denetimler başarıyla tamamladı ve 3 Mart 2009 tarihinde Akreditasyon Sertifikasını almaya hak kazandı. TÜRKAK Akreditasyon Sertifikasının alınmasıyla Laboratuarlarımızın kalitesi ve güvenilirliği ulusal ve uluslararası platformda kabul görmüş oldu. Dolayısıyla laboratuarlarımız bundan sonra uluslararası kriterleri yerine getiren ve yeterliliği kanıtlanmış uzman laboratuarlar arasında yer alacaktır. Burada emeği geçen başta Arıtma Dairesi ekibi olmak üzere tüm personelimize teşekkür ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber