Turkcell şehir içi sabite giriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2009 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Turkcell Genel Müdürü Ciliv, 10 Mayıs'ta başlayacak şehir içi sabit hatta rekabete hazır olduklarını söyledi. 24'e konuk olan Ciliv, bunun için yapılacak yatırımların parasının bile hazır olduğunu belirtti.

ŞEHİR içi sabit telefonların rekabete açılması için 10 Mayıs olarak belirlenen tarih yaklaşırken, 24'e konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, sabit hatta rekabete hazır olduklarını söyledi. Ciliv ?Pazarda tek bir firma var o da sabit şehir içinde yüzde 100'e hakim. Açıkçası 10 Mayıs'ta numara taşınabilirliğinin gelmesini bekliyoruz. Biz uzun zamandır o pazara girmek için gerçekten büyük gayret sarfediyoruz. O pazara yatırım yapmak için paramız hazır' diye konuştu.

STANDARTLAR YAKALANAMADI

İSTEDİKLERİ fırsatları henüz yakalayamadıklarını belirten Ciliv şunları söyledi: ?Gerekli izinlerin verilmesi lazım. Serbest rekabete açılması lazım. İki pazar yani sabit internet pazarı ve sabit şehir içi pazarı rekabete henüz dünya standartlarında açılmış değil.' Öte yandan hafta sonu yapılan Bilişim Zirvesi'nde konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, şehir içi görüşmelerin 10 Mayıs'tan itibaren yeni işletmecilere açılacağını hatırlatarak, bunun için Uzak Mesafe Telefon Hizmeti veren işletmecilerin BTK'ya bildirimde bulunmalarının yeterli olduğunu kaydetti. EKONOMİ SERVİSİ

Abonelere seçme şansı doğacak

ŞEHİR içi telefon görüşmelerinin rekabete açılması üç ayrı konumdaki operatörü ilgilendiriyor. Birinci grupta 2004 yılından beri şehirler arası ve uluslararası görüşme yaptıran operatörler bulunuyor. Bu operatörler 10XY denilen kodların telefon numarasının başına eklenmesiyle görüşme yaptırıyor. 10 Mayıs'tan itibaren bu kodla şehir içi de aranabilecek. İkinci grupta ise VoIP üzerinden görüşme yaptıranlar var. Bunlar da aynı birinci grupta olduğu gibi 10 Mayıs'ta rekabete girecekler.

Üçüncü grup ise herhangi bir numarası olmayanlar. Onlara BTK tarafından numara tahsis edilecek. Onlar da bu numaraları abonelerine tahsis edecek. 10 Mayıs'tan itibaren tüketiciye şehir içinde istediği operatörü seçme şansı sunulacak. Sabit telefon alanındaki hizmet çeşitliliği ve yenilikler artacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber