2 bakanlık heyecanı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 25 Nisan 2009 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li milletvekillerinde heyecanlı bekleyiş başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis resepsiyonunda, ?Bakanlık sayısı artabilir' sözleri, ?2 yeni bakanlık geliyor' olarak yorumlandı

Ankara'da 2 yeni bakanlık heyecanı yaşanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan'daki Meclis resepsiyonunda "Bakanlık sayısı artabilir" dedi. Bu açıklama, AK Partili milletvekilleri heyecanlandırdı. Yeni bakanlıkların hangileri olacağı konusunda ise kulislerde birden fazla olasılık dile getiriliyor.

YEREL YÖNETİMLERDEN SORUMLU BAKANLIK

Şu anda Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya bağlı olan Gümrükler ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün ayrı iki devlet bakanlığı şekline dönüştürülebileceği konuşuluyor. İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün de, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı olarak ayrı bir bakanlığın kurulabileceği belirtiliyor. Kulislerde konuşulan bir başka bölünme senaryosu da, 22 Temmuz seçimlerinden sonra konuşulan, ancak gerçekleştirilmeyen bazı icracı bakanlıkların ayrılması projesinin bu sefer hayata geçirilebileceğiyle ilgili.

YENİ YASAL DÜZENLEME OLMADAN

Enerji Bakanlığı'nın "Su" ve "Tabi Kaynaklar" şeklinde ayrılıp, "Kültür" ve "Turizm"in eskiden olduğu gibi yine iki ayrı bakanlık şeklinde düzenleneceği belirtiliyor. İcracı bakanlıkların, yeni yasal düzenlemeye ihtiyaç olmadan bölünebilmesine yönelik formül üzerinde çalışıldığı ifade ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber