Erdoğan'dan Belediye Başkanlarına yeni dönem talimatları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2009 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlarını yeni dönemde 'mütevazı olmaları' konusunda uyararak, "Gururlanmayın, tevazu sahibi olun" dedi. Erdoğan, belediye başkanlarından tasarruflu olmalarını da isteyerek, "Tasarruf edeceğiniz her kuruş bu millete aittir. Harcamalarınızda dikkatli olun" talimatını verdi.

Başbakan Erdoğan, 29 Mart seçimlerinde belediye başkanlığını oturan AK Parti'li 10 büyükşehir belediye başkanı ve 35 il belediye başkanı ile Genel Merkez'de biraraya geldi. İl başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarının da katıldığı toplantıda belediye başkanlarını yeni döneme ilişkin uyarılarda bulunan Erdoğan, "Ulaşılmaz başkan olursanız ilk önce ben hesap sorarım" dedi. Erdoğan'ın diğer uyarıları ise şu şekilde ifade edildi:

"- Hangi partiye oy vermiş olursa olsun tüm halkı kucaklayın, bütün herkesin belediye başkanı olun.

- Diyalog ve uzlaşma kapılarını kapılarını kapatarak, kemikleştirerek, güvensizliği sürekli yaygınlaştırarak bir yere varamazsınız.

- Bulunduğunuz şehirlerde mutlaka adaleti sağlayın.

- Vatandaşların yüzünü güldürecek, hayat standardını yükseltecek hizmetler üretin.

- Gurura kibire, şöhrete, makam sevdasına, ihtirasa kapılmayın.

- Kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olun.

- Yerel mimariye uygun adımlar atın."

İL KONGRELERİ 5 MAYIS'TA BAŞLIYOR

Büyük kongre takvimini öne çekme kararı alan AK Parti, 5 Mayıs'ta il kongrelerine start verecek. İl kongreleri Temmuz ayı başına kadar tamamlanacak. Kasım ayında yapılması öngörülen büyük kongrenin de Eylül ayında yapılması planlıyor. İl kongrelerinin bir bölümüne katılma kararı alan Erdoğan'ın hangi ilden başlayacağı ise henüz netlik kazanmadı. Bu arada, partide seçim muhasebesinin yapıldığı değerlendirme toplantıları bu hafta da devam edecek. AK Parti'li 492 ilçe belediye başkanı Çarşamba günü

Ankara'ya çağrıldı. Başbakan Erdoğan, 85'i büyükşehirlerdeki metropol ilçelerde olmak üzere seçilen 492 ilçe belediye başkanına tavsiye ve uyarılarda bulunacak.

SEÇİM RAPORU

Toplantıda, 29 Mart seçim sonuçları kapsamlı olarak değerlendirildi. AK Parti Genel Merkez Yönetimi tarafından hazırlanan rapor, toplantıda açıklandı. Seçimin birinci partisinin AK Parti olduğuna vurgu yapılan raporda, "İkinci ve üçüncü partilerin toplamı kadar oy almak suretiyle en yakınına 16 puan fark attık" değerlendirmesi yapıldı. Raporda, AK Parti ve muhalefet partilerinin seçim muhasebesi şöyle yapıldı:

"AK Parti 16 büyükşehirden 10'unda, 65 ilin de 35'inde yetki almıştır. 81 vilayetin 45'i, AK Parti tarafından kazanılmıştır. 143 metropol ilçenin 85'ini yine AK Parti almıştır. Metropol olmayan 892 ilçenin 447'sinde milletimiz, AK Parti'li adaylara yetki vermiştir. Bin 974 beldeden ise yaklaşık yüzde 50'si, yani 973 belde AK Parti'yi tercih etmiştir. 2 bin 947 birimin bin 465'i 'AK Parti' demiştir. 29 Mart'ta AK Parti'nin oylarının geniş bir tabana yayılmasına karşılık, diğer partiler bölge partisi

olmaktan kendilerini kurtaramamıştır. CHP 26 ilde yüzde 10 oy oranını altında, 16 ilde de yüzde 5 oranın altında. 31 ilin hiçbir ilçesinde seçimi kazanamayan CHP, bu illerin 17'sinde bir belde belediyesi bile elde edememiştir. CHP tam bin 5 belediyede hiç aday çıkarmamıştır. AK Parti, Doğu ve Güneydoğu'daki 23 ilde de DTP'den daha fazla oy almıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber