'Tek böbreği'nin olmadığı tespit edilen uzman çavuş atıldı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 27 Nisan 2009 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzman Çavuş Erdoğan İkinci, 11 yıllık mesleğinden 'tek böbreği'nin olmadığının ortaya çıkması üzerine atıldı. Erzincan'da yaşayan İkinci, 1994'te Kıbrıs'ta askerlik yaptıktan sonra Uzman Çavuş olabilmek için 1997'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başvurdu. Sağlık kontrollerinin ardından 'Uzman erbaş olur' raporu alarak görevine başladı. İlk görev yeri Ağrı Patnos'tu, ikincisi Tunceli... Yaklaşık 4 yıl Tunceli'de, terör örgütlerine karşı sıcak çatışmaya girdi. Sayısız başarılarının ardından birçok taktirname aldı, "Muharebe Harekatı Şerit Rozeti" ile de ödüllendirildi.

AYNI HASTANEDEN 2 AYRI RAPOR

Sonra tayini, Erzincan'a çıktı. Erzincan Asker Hastanesi'nden 13 Şubat 2007'de 5'inci kez "Sağlıklı" raporu aldı. Fakat bir süre sonra idrar yollarındaki enfeksiyon nedeniyle askeri hastaneye giden İkinci'nin bir böbreğinin doğuştan olmadığı fark edildi. Erzincan Asker Hastanesi, bu kez 23 Ekim 2007'de "Görev yapamaz" dedi. Bunun üzerine askeriyeden atılan İkinci'ye "malul olmadığı" gerekçesiyle maluliyet maaşı da bağlanmadı. Açtığı dava da kabul edilmeyince 11 yllık asker, işsiz-güçsüz ortada kaldı.

'DAĞLARDA YATTIM-KALKTIM HİÇBİR SORUN YAŞAMADIM'

Tek böbrekli olduğunu bilmediğini ve öğrendiğinde şoka uğradığını söyleyen Erdoğan İkinci, yaşadıklarını şöyle anlattı: 4 yıl operasyonlara katıldım. Dağlarda yattım, kalktım. Hiçbir sağlık sorunu yaşamadım. 2 yılda bir genel sağlık kontrollerinden geçiyorduk. Basit bir rahatsızlıkla askeri hastaneye gittim. Doktor doğuştan tek böbreğimin olmadığını söyledi. Şoka uğradım. Görevden alınanı bir yıl oldu. Hem çok sevdiğim görevimden atıldım, hem de maluliyet aylığı bağlanmadı. Ne yapacağımı şaşırdım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber