5 bin gıda denetçisi açığı var

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 29 Nisan 2009 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım Bakanlığı, merdiven altı gıda üretimi ile yeni bir mücadele başlattı. Toplum sağlığı ile oynayan bu tür firmaları denetleyen eleman sayısı 5 binden 10 bine çıkartılacak

Dünyada her 100 hastalıktan 72'si sağlıksız gıdadan kaynaklanıyor. Tarım Bakanlığı da kalitesiz, merdiven altı gıda üretimiyle mücadele için 5 bin olan gıda denetçisi sayısını 10 bine çıkaracak. Başta et ve süt olmak üzere gıda ürünleri, üretimden satış noktasına kadar izlenecek.

ÜCRETSİZ KÜPE DAĞITILACAK

Bu kapsamda sayısı 32 milyonu bulan koyun ve keçileri kontrol altında tutmak için ücretsiz 'küpe' dağıtılacak. Bunun için Avrupa Birliği'nden 45 milyon euro tutarında destek alınacak. "Yediğine içtiğine dikkat et, güvenilir gıda tüket" kampanyası başlatan Tarım Bakanlığı, kalitesiz gıdaya karşı savaş açtı. Tarım Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Aydemir, pazarlarda satılan 3-4 liralık sosis ve salama dikkat çekerek, "Bunlar merdiven altında üretilen sağlıksız gıdalar. Vatandaşımız, reyonlarda cazip fiyatla satılan, ambalajı olmayan bu ürünleri almamalı. Bunu gördüğünde de 'Alo 174'ü' aramalı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber