Dışişleri ilanı değiştirdi ve mülakat koydu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Mayıs 2009 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığı 15 mütercim almak için 26 Mart'ta gazeteye ilan verdi. Ancak 20 gün sonra eskisini iptal ederek yeni bir duyuru yaptı. İki ilan arasında üç önemli fark vardı. Bu da kafaları karıştırdı

Dışişleri Bakanlığı'nda yaşanan ilginç olay, büro hizmetlerinde yararlanmak üzere 9 İngilizce, 3 Almanca ve 3 de Fransızca olmak üzere 'sözleşmeli mütercim' kadrosuna alınacak 15 personele ilişkin personel alım ilanı duyurusuyla başladı. Bakanlığın, 26 Mart tarihinde gazetelerde yayınlanan ilanında, başvuru şartları da sıralandı. Ancak bu duyurudan 20 gün sonra sürpriz bir gelişme yaşandı. Yeni bir duyuru yapılarak başvuru şartları esnetildi. Değişiklik 'Adama göre koşul hazırlandı' iddialarını gündeme getirdi.

TAKDİR HAKKI

İki ilan arasındaki değişikliği 'takdir hakkımızı kullandık' diye açıklayan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, 'Konuya ilişkin yönetmelik gerektiğinde kurumlara mülakat yapma hakkı tanıyor. Biz de doğrudan atamak yerine 75 kişiyi mülakata alarak, onların arasında seçmeyi uygun bulduk. Performanslarını ölçeceğiz' dedi. Aynı yetkililer, 'Puanı neden 70'e çektiniz?' sorusuna ise '75 olunca yeterli başvuru olmuyordu' dediler. Doğum tarihindeki değişikliğin ise yapılan duyuru tarihiyle bağlantılı olduğu açıklandı.

PUAN DÜŞTÜ, DOĞUM TARİHİ İLERİ ATILDI

İLK DUYURU

l KPSS'den en az 75 puan almak.

l Başvuran adaylardan KPSS'den en yüksek puan alan 15'i doğrudan atanacak.

l 17 Nisan 1979 sonrası doğan adaylar başvuru yapabilecek.

İKİNCİ DUYURU

l KPSS'den en az 70 puan almak

l Adaylardan 75'i mülakata alınacak. Atama bu sonuca göre yapılacak.

l 30 Nisan 1979'dan sonra doğan adaylar başvurabilecek.

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber