Van'da fırtına: Gevaş'ta okullar tatil edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2009 13:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

VAN'da dün geceden beri etkili olan toz bulutu ve fırtına nedeniyle Gevaş İlçesi'nde okullar tatil edilirken, İstanbul-Van uçak seferleri iptal edildi. Bazı binaların çatıları uçarken ilçe merkezi ve köylerinde enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle dün geceden beri elektrik verilemedi.

Kentte dün gece başlayan ve saateki hızı 80 kilometreye kadar çıkan rüzgar yaşamı olumsuz etkiledi. Kent toz bulutuna içinde kalırken Van ve Gevaş'ta bir çok evin ve binanın çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Gevaş İlçesi'nde okullar tatil edilirken, İstanbul-Van uçak seferleri ve Van-Tatvan vapur seferleri de iptal edildi. Rüzgardan dolayı enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle Van'ın ve Gevaş'ın birçok bögesine dün geceden beri elektrik verilemedi.


GEVAŞ'TA FIRTINA 5 OKULUN ÇATISINI UÇURDU

- İLÇEDE OKULLAR ÖĞLEDEN SONRA TATİL EDİLDİ

ERHAN İDİZ

- Van'ın Gevaş ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle 5 okul ile bazı evlerinin çatısının uçtuğu bildirildi.

İlçede dün geceden itibaren etkisini göstermeye başlayan fırtına hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Sabah saatlerinden itibaren elektriğin verilemediği ilçede, fırtına nedeniyle ilçe merkezindeki 4 ve Abalı köyündeki 1 okulun çatısı uçtu. İlçe merkezinde ve 2 köyde okullar öğleden sonra tatil edilirken, elektrik direkleri ve telleri büyük hasar gördü. Bazı evlerin çatılarının da uçtuğu fırtına, çiçek açan meyve ağaçlarında da büyük hasara neden oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber