Sarıgül şaşırttı: Aday değilim

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Mayıs 2009 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, DSP Olağanüstü Kurultayı'nda aday olmayacağını açıkladı. Hiçbir adayı desteklemediğini de söyleyen Sarıgül, 'DSP'nin iç işlerine karışmak istemiyorum' dedi

ŞİŞLİ Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında Zeki Sezerin istifasının ardından, 17 Nisan'da yapılması kararlaştırılan Demokratik Sol Parti (DSP) Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa adaylığını koymayacağını söyledi. Adaylıkla ilgili çok sayıda telefon, mail ve mektup aldığın söyleyen Sarıgül, 'Böyle bir yarışın içinde olmayı etik ve siyasi bulmuyorum. DSP bize kucak ve gönül açtı, görev verdi. Parti içi mücadeleye girmem doğru olmaz, bana da yakışmaz' dedi.

BAYKAL YİNE NASİPLENDİ

Sarıgül gazetecilerin bir sorusu üzerine, CHP'nin iki bölümü olduğunu; 12 Eylül öncesi CHP'nin laik ve demokratik cumhuriyeti korumaya çalıştığını, Baykal ve arkadaşlarının olduğu ikinci kesimin ise koltuklarını korumaya çalıştığını öne sürdü. Yaz sonuna kadar yurdun 350 noktasına gideceğini belirten Sarıgül, 'Bundan sonra bir siyasi partinin başına geçmeyi düşünen kişinin hedefi, yüzde 48 oy alabilmektir. Bu yapı kimden yana oluşuyorsa, o yapıya destek vermek lazım' dedi.

Nebahat KOÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber