DSP'de sürpriz aday Prof. Alemdar Yalçın

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Mayıs 2009 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSP'de Genel Başkan adayını belirlemek için dün kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit'in evinde 25 il başkanı ile düzenlenen toplantıdan çıkan sürpriz isim, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alemdar Yalçın oldu.

Bir grup il başkanının önerdiği Yalçın için Rahşan Ecevit de "Sevdiğim, güvendiğim bir isim. İtirazım yok" dedi. Prof. Yalçın'ın, bugün basın açıklamasıyla adaylığını kamuoyuna açıklaması bekleniyor. "Ulusal Danışmanlar Kurulu" üyesi olan Yalçın, Ecevit'in Başbakanlığı döneminde de Alevilikle ilgili çalışmalarıyla kendisine destek vermişti. Ecevit'in isteğiyle Toplumsal Kalkınma Projeleri Merkezi'ni kuran yalçın, Ecevit'in arşivinin düzenlenmesi çalışmalarına da katıldı. 17 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kurultayda genel başkanlık için Yalçın, eski bakanlar Masum Türker ve Tayfun İçli ile Parti Meclisi üyesi Serdar Savaş ile yarışacak. Kulislerde Zeki Sezer'in de yeniden aday olabileceği de konuşuluyor.

Sarıgül aday değil

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin 17 Mayıs'taki kurultayında aday olmayacağını açıkladı. Yazın Türkiye'nin 350 noktasını gezeceğini belirten Sarıgül, "Çalışmalar Başbakan adaylığı için mi?" sorusuna, "Benim siyasi hayatımda muhalefette yaptığım işler yazmayacak. Bir gün Ankara'ya gidersem, tarih benim başbakan olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne kazandırdığım katma değerleri yazacak" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber