35. Pediatri toplantısı Kars'ta yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2009 22:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

35. Pediatri toplantısı Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ve Türkiye Milli Pediatri Derneği işbirliği ile Kars'ta yapıldı.

KAÜ Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'ndaki toplantıya; KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Türkiye Milli Pediatri Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Enver Hasanoğlu, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Toplantının açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, ?Tıp Fakültesi için yoğun bir çaba harcıyoruz. Karslı, Ardahanlı, Iğdırlı hastalar yollarda hayatlarını kaybediyor. Kars'tan diğer illere yapılan hasta sevki insanlarımızı usandırdı. Bu, Kars'a ve Türkiye'ye hiç yakışmıyor. Bu durum bütün hekimlerin sorunu ve biz bu sorunu çözmek zorundayız. Ben, bu toplantıları her şeyden daha çok önemsiyorum. Siz değerli hekimler, buralara gelip sorunlarımızı yerinde gördükçe çözümler de kolaylaşacaktır. Sizlerin de yardımlarıyla çok önemli mesafeler kat ettik. Bizimle aynı yıllarda kurulan fakültelerden çok daha öne geçtik. 1 Ağustos 2009 tarihinden itibaren de umuyorum ki ilimizde doktor sıkıntısı çekilmeyecektir? dedi.

Rektör Güven, toplantıya sağlık teşkilatından doktorların az sayıda katılmasına anlam veremediğini de belirterek, ?Bu ayağımıza gelmiş bir fırsattır. Her biri konularının uzmanı olan ve mesleklerinin zirvesinde bulunan hekimler, bilgi ve birikimlerini paylaşmak için Kars'ımıza geldiler. Oturumlara Araştırma Hastanemizdeki doktorlar dışında az sayıda doktor katıldı. Ben doktorlarımızın bu ilgisizliğini anlayabilmiş değilim? diye konuştu.

Yükseköğretim Kurulu Üyesi ve Türkiye Milli Pediatri Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Enver Hasanoğlu ise KAÜ yetkililerine teşekkür ettikten sonra Türkiye Milli Pediatri Derneğinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kars'a gelmekten mutlu olduklarını da dile getiren Hasanoğlu, sağlık alanında üzerlerine düşen herhangi bir sorumluluk olursa severek yerine getireceklerini de sözlerine ekledi.

Konuşmalardan sonra oturum yapıldı. Oturumda; ?Dünya'da ve Türkiye'de Çocuk Sağlığının Durumu, ?Kanserden Korunma', ?Çocukluktan Ergenliğe Aşılama', ?Türkiye'de Nutrisyonel Rikets', ?Büyümenin İzlemi' ile ?İdrar Yolu Enfeksiyonları' konularında bilgiler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber