8 Mayıs 2009'dan Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2009 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çek Cumhuriyeti'nde.

- Gül, AB Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti'nin ev sahipliğinde Prag'da düzenlenen "Güney Koridoru" başlıklı enerji zirvesinde konuşacak.

- Türk basın mensuplarıyla bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Gül, zirvenin resmi öğle yemeğine katılacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, temaslarını tamamlayarak Ankara'ya dönecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Vodafone Grup CEO'su Vittorio Colao'yu İstanbul Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde kabul edecek.

- Erdoğan, TRT Türk kanalının, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen gala programına katılacak.

3- Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, Polonya Senato Üyesi Wlodzimierz Cimoszewicz ve Türk Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve beraberindeki heyeti ayrı ayrı kabul edecek.

4- "7. Paket"te hedef en az 500 bin kişiye doğrudan istihdam.

- İşsizlikle mücadele amacıyla hazırlanan istihdam paketine dönük çalışmalar hız kazandı.

- Pakette işsizlere, uzun vadede meslek kazandırma, kısa vadede de geçici iş sağlanması amaçlanıyor.

- Paket ile en az 500 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanması, 200 bin kişiye de mesleki eğitim verilmesi öngörülüyor.

5- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Muğla ve Milas belediye başkanlarını ziyaret edecek, vatandaşlar ve partililerle görüşecek.

6- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, İstanbul'da, Kadir Has Üniversitesinde "Avrupa Günü" dolayısıyla düzenlenen "Kıbrıs'ta Toplumlar Arası Görüşmeler KKTC ve AB İlişkileri" konulu konferansa katılacak.

7- Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Şanlıurfa'da "Konuşan Kitap Şenliği" etkinliğinin açılışına katılacak.

- Şenlik kapsamında kitap okumalarına katılacak olan Hayrünnisa Gül, Balıklıgöl ve Haleplibahçe mozaiklerinin de aralarında bulunduğu, kentteki tarihi yerleri ziyaret edecek.

8- Finlandiya Dışişleri Bakanı Alexander Stubb, Ankara'da temaslarda bulunacak.

- Stubb, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliğindeki kahvaltıda bir araya geliyor.

- Finlandiyalı Bakan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de Dışişleri Bakanlığında görüşecek. Davutoğlu ve Stubb, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapacak.

9- Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, AB Günü nedeniyle AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine Sheraton Otelinde öğle yemeği verecek.

10- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Vodafone Üst Yöneticisi Collao, AB ülkeleri karma gazeteciler grubu ve Sayıştay Başkanı Mehmet Damar'la AB Genel Sekreterliğinde görüşecek.

11- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İcra Komitesi üyeleri ile İstanbul'daki toplantısının ardından TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile basın toplantısı yapacak.

- Çağlayan, ihracatçı birliklerinin başkanlarıyla da bir araya gelecek.

12- Çelik ile Dinçer Bursa'da.

- Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Otomotiv Sempozyumu"na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakan Dinçer de, gezici sağlık araçlarının hizmete veriliş törenine katılacak.

- Çelik ve Dinçer,"İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası"nın açılışı dolayısıyla düzenlenen konferansa katılacak.

13- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker İstanbul'da Deniz Ticaret Odasının "Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı"na katılacak.

14- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da, Avrasya Ekonomi Zirvesi kapsamında gerçekleştirilecek ekoloji oturumuna katılacak.

15- Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda basın bilgilendirme toplantısı yapılacak.

16- Siyasi partilerden...

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Düzce'de konferans verecek, Cumayeri belediyesini ziyaret edecek ve açık hava toplantısına katılacak.

- MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır TBMM'de basın toplantısı yapacak.

17- Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Boston'da, Massachusetts Institute of Technology (MIT) Üniversitesinin "İnovasyon ve Küresel Liderlik" programı öğrencilerine "Liderlik Seminerleri" çerçevesinde konuşma yapacak.

18- "Sevgi Bayrağı" Samsun'dan yola çıkarılıyor.

- Ankara'daki 19 Mayıs törenlerinde Cumhurbaşkanı Gül'e sunulacak bayrağın yola çıkarılması dolayısıyla Kurtuluş Yolu'nda tören yapılacak.

19- Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) "Fotoğraflarla Türk Basını: 1930-1938" konulu sergi Mersin'de açılacak.

- BYEGM Genel Müdür Vekili Salih Melek, serginin ardından Mersin Suphi Öner Öğretmenevi'nde "BYEGM'nin Yerel Medyaya Yönelik Çalışmaları" konulu bir sunum yapacak.

20- Türkiye Gazeteciler Federasyonunun Başkanlar Konseyi, Federasyon Başkanı Nazmi Bilgin'in katılımı ile Mersin'deki Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.

21- Rusya Gazeteciler Birliğinin 2009 yılı kongresi ve Uluslararası Medya Forumu Antalya'da başlayacak.

22- Papa 16. Benediktus'un Orta Doğu turu başlıyor.

- Papa bugün, 15 Mayıs'a kadar sürecek gezisinin ilk durağı olan Ürdün'e gidiyor.

23-Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu, İzmir Valiliğini ziyaret edecek ve İmir Ticaret Odasının onuruna vereceği yemeğe katılacak.

24- Toplantı... Tören... Ziyaret... Festival...

- Yozgat'ta, Bozok Üniversitesinde organize edilen "Japon Kültür Günleri"ne, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka ve Japon Anadolu Arkeolojisi Enstitüsünden Kimioshi Matsumura da katılacak.

- İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim kurulu Başkanı İlknur Denizli, İzmir Valiliğini ziyaret edecek.

- Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Emrah Erginer, Ege Bölgesindeki gemi, yat sanayisi ve denizcilik konusunda basın açıklaması yapacak.

- İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, Hatay Valisi Nusret Miroğlu ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yöneticilerini ziyaret edecek.

- 9. Uluslararası Çilek Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüşü ile Aydın'da başlayacak.

25- Beko Basketbol Ligi'nde 30. haftanın ilk maçında Beşiktaş Cola Turka ile Casa TED Ankara Kolejliler, BJK Cola Turka Arena'da karşı karşıya gelecek.

26- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off final serisinde 3. maçta Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Fenerbahçe Edip Buran Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

27- 44. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de başlıyor.

28- Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde play-off 2. kademe ilk maçında İzmir Büyükşehir Belediyesi, sahasında Kastamonu Gençlik Merkezi ile karşılaşacak.

29- Beşiktaş ile Ankaraspor yarın ligde 10. randevuda.

- Geride kalan maçlarda Beşiktaş 4, Ankaraspor 3 galibiyet alırken, 2 maç da berabere bitti.

- Ankara'da yapılan 4 maçta taraflar birer galibiyet alırken, 2 maç berabere sonuçlandı.

- Ankaraspor'u deplasmanda 3 sezondur yenemeyen Beşiktaş, bu maçlarda tek gol bile atamadı.

30- Galatasaray ile Ankaragücü, yarın, ligde 88. kez karşılaşacak.

- İki takım arasında bugüne dek yapılan maçlarda Galatasaray'ın galibiyetlerde 55-13, gol sayısında da 178-13 gibi büyük üstünlüğü bulunuyor.

- Cezası nedeniyle rakibini Kayseri'de ağırlayacak olan "Cim Bom", ev sahibi takım sıfatıyla yaptığı maçlarda galibiyet sayısında 33-2 önde bulunuyor.

- Ankaragücü, Galatasaray'ı son 9 maçta da yenemedi.

31- Fenerbahçe ile Denizlispor, ligde yarın 36. maça çıkıyor.

- Sarı-lacivertlilerin, yeşil-siyahlı takıma karşı galibiyet sayısında 22-4 üstünlüğü bulunuyor, iki takım 9 kez de beraberliği bozamadı. - Denizlispor'un İstanbul'da galibiyeti yok.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber