Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, kamu reformunda pilot kurumu oldu

Haber Giriş : 26 Aralık 2004 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE'NİN TAPUSUNA SAHİP ÇIKIN!

Kamuoyunca da yakından bilindiği ve izlendiği üzere Kamu Yönetimi Temel Yasası (KYTY) kamuoyunun yoğun muhalefetine karşın TBMM tarafından kabul edilerek Cumhurbaşkanımıza sunulmuş ancak 22 maddesi Anayasaya aykırı bulunduğundan Cumhurbaşkanımız tarafından iade edilmiştir.

Ancak Hükümet Cumhurbaşkanımızın veto gerekçelerini göz ardı ederek ısrarla bu konudaki çalışmalarını sürdürmektedir.

Hükümet bu yasanın bir kez daha aynen onaylanarak Cumhurbaşkanlığına gönderilmesi yerine her bir kamu kurumunun teşkilat yasalarının değiştirilmesi yoluyla aynı sonuçlara ulaşmak amacıyla çalışmaktadır.

Bu kapsamda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü pilot kurum olarak belirlenmiş ve Teşkilat Yasası değişiklik taslağı oluşturulmuştur.

Elbette Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatı ile personelinin bilinen ve bir an önce çözüm bekleyen pek çok sorunu vardır. Bu sorunları çözmek için bazı yasal düzenlemeler de gereklidir.

Ancak Kurumun özel sorunlarından yola çıkılarak gerekli ve öncelikli düzenlemeleri aceleye getirmeden yapmak yerine Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünü Kamu Yönetiminin Yeniden Yapılandırılması hevesleri uğruna deneme tahtası gibi kullanmaya kalkışmak son derece sakıncalıdır.

Enine boyuna düşünmeden Tapu ve Kadastro teşkilatıyla oynamanın ne kadar tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini anlamak için, şu çarpıcı örneğe bakmak yeterlidir.

Bilindiği üzere Saddam yönetiminin yıkılmasını fırsat bilen ve Kuzey Irak'ta bağımsız bir devlet kurmak isteyen Peşmergeler ilk olarak Kerkük ve Musul nüfus ve tapu idarelerine saldırmışlar ve bu kurumların arşivlerini tahrip etmişlerdir.

Birinci öncelikli hedef olarak seçilen, saldırılan ve arşivleri tahrip edilen bu iki idarenin NÜFUS ve TAPU kayıtlarını tutan birimler olduğunu herkesin ama herkesin beyninin bir tarafına kazıması ve bir daha asla unutmaması gerekir.

Bu kurumlar birinci öncelikli hedef olarak seçilmişlerdir çünkü kurulmak ya da YIKILMAK İSTENEN BİR DEVLETİN olmazsa olmaz iki temel öğesinden biri insan, diğeri ise topraktır.

NÜFUS ve TAPU bunun için önemlidir.

Son derece çarpıcı olan Musul ve Kerkük örneği de gösteriyor ki, NÜFUS VE TAPU kayıtlarını tutan kurumlarla oynamadan önce kırk kere düşünülmeli, bir kere adım atılmalıdır.

Tapu ve Kadastro idaresi, ?kamu yönetimini yeniden yapılandıracaktım, olmadı, bari hiç değilse şu tapu idaresini pilot kurum olarak bir yapılandırıvereyim, diğerlerine de sonra bakıveririz? yaklaşımı içinde düzenlemeye tabi tutulabilecek bir kurum değildir.

Kamu Yönetimi Temel Yasasının iade gerekçeleri arasında ulus devlete ve üniter devlete dönük kaygıların Cumhurbaşkanımızca ağırlıklı görüş olarak dile getirildiği göz önünde bulundurulduğunda, iade edilen KYTY ile yapılamayanı yapmanın birinci adımı olarak Tapu ve Kadastro teşkilatını seçmenin hangi sonuçlara yol açabileceğini çok iyi tespit etmek, Türkiye'miz üzerine oynanan oyunlarda taşların yerli yerine oturtulması bakımından yaşamsal önem taşımaktadır.

Kamuoyu, bireylerin ve kamunun taşınmaz varlığının bekçiliğini yapan, tekil devletin birincil temel yapı taşlarından birincisini oluşturan Tapu ve Kadastro teşkilatını zafiyete uğratabilecek girişimlere karşı duyarlı olmalıdır.

Heveslileri de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünü veto edilen KYTY paralelinde ve veto gerekçelerini göz ardı ederek yeniden yapılandırıyormuş gibi yaparak Musul ve Kerkük örneğindeki bir faciaya Hükümetimiz ve TBMM'miz aracılığıyla sürüklemeye kalkışmaktan vazgeçmelidir.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat Yasası Taslağı açıklandığında düşünülen düzenlemelerden tek tek kamuoyunu bilgilendireceğiz ve Cumhurbaşkanı'mızın kaygılarının, iade gerekçelerinin takipçisi olacağız.

TAPU VE KADASTRO MÜFETTİŞLERİ DERNEĞİ

Gelişmeler ve ayrıntılar için; http://mulkiyet.sitemynet.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber