Kariyer Meslekler Arasında Nakil Mümkün müdür?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Mayıs 2009 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelir İdaresi Başkanlığında 07/10/1998 tarihinden itibaren gelir uzmanı olarak görev yapmaktayım. Sosyal Güvenlik Kurumuna sosyal güvenlik uzmanı olarak naklen atanma talebinde bulundum. Ancak ret cevabı aldım. Sizce atanmam olabilir mi?

657 sayılı Kanunun 36/A-11 inci maddesinde; ?Mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alınan; Başbakanlık, Bakanlık, Müsteşarlık ve bağımsız genel müdürlükler müfettiş yardımcıları ile bağlı müfettiş yardımcıları ve Diyanet İşleri Başkanlığı müfettiş yardımcıları, Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcıları, Kamu Denetçiliği Kurumu Uzman Yardımcıları, Başbakanlık Uzman Yardımcıları, Vakıf Uzman Yardımcıları, Devlet Planlama Teşkilatı Uzman Yardımcıları; Devlet Personel Başkanlığı Devlet Personel Uzman Yardımcıları; Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Uzman Yardımcıları; Hazine Müsteşarlığı Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcıları, Stajyer Hazine Kontrolörleri, Maiyet memurları; Dışişleri Bakanlığı meslek memurları; Maliye Bakanlığı Hesap Uzman Yardımcıları, Sigorta Denetleme Uzman Yardımcıları ve Aktüer Yardımcıları, Bakanlıklar merkez kuruluşu stajyer kontrolörleri, İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcıları, Devlet Bütçe Uzman Yardımcıları, Mali Suçları Araştırma Uzman Yardımcıları, Sanayi ve Ticaret Uzman Yardımcıları, Marka Uzman Yardımcıları, Patent Uzman Yardımcıları, Çevre ve Orman Uzman Yardımcıları, (...)Özürlüler Uzman Yardımcıları, Vergi, Muhasebe ve Millî Emlak Denetmen Yardımcıları,Sosyal Yardım Uzman Yardımcıları, Aile ve Sosyal Araştırma Uzman Yardımcıları, Kadının Statüsü Uzman Yardımcıları, (...), Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcıları, .....?kadrolarına yer verilmiştir.

Bu kadrolara yapılacak atamaların ne şekilde olacağı ilgili kurumların teşkilat kanunlarında ve bu kanunlar gereği çıkarılan yönetmeliklerinde düzenlenmiştir. Bu mesleklere Yardımcı olarak başlanır 3 yıllık yetişme döneminden sonra yeterlik sınavında başarılı olunursa Uzman kadrolarına veya müfettiş kadrolarına atanılır, başarılı olunmazsa durumlarına uygun memur kadrolarına atanırlar. Bu çerçevede çıkarılacak kanunlarda özel düzenleme bulunmadığı sürece bu unvanlar arasında geçiş mümkün değildir.

Sonuç olarak Gelir Uzmanının Sosyal Güvenlik Uzmanı olarak atanamayacağı gibi, Sosyal Güvenlik Uzmanı da Gelir Uzmanı olarak atanamaz. Yani yukarıda belirtilen unvanlar arasında sınavsız geçiş mümkün değildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber