Mühimmat arama çalışmaları sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2009 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beykoz'da arama çalışmaları sona erdi

İstanbul - Beykoz Çubuklu'da denize atılmış mühimmatların çıkartıldığı alandaki çalışmalar sona erdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğüne bağlı 16 dalgıç tarafından sabah saatlerinde başlayan arama çalışmaları, saat 18.50'de tamamlandı.

Polislerin 22 metre derinliğe kadar indikleri arama çalışmalarında çıkarılanlar, incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Arama yapılan alanın çevresine çekilen bariyerler de toplandı.


(İHA) - Beykoz Çubuklu'da dün bulunan mühimmatın ardından bugün yapılan aramalarda da mermiler bulundu.

Denizde sabah saatlerinde dalgıçlar tarafından yapılan aramalarda suyun altından yeni mermiler çıktı. Dalgıç polisler uzun süren aramaların ardından buldukları mermileri delil torbalarına koyarak kıyıda bekleyen polislere verdi. Polisin çalışma yaptığı ve kordon altına alınan bölgede cansız bir yunus balığı da su yüzüne çıktı. Polisin arama yaptığı bölgenin oldukça kirli olduğu göze çarparken, aramaların devam edeceği öğrenildi.


- Beykoz Çubuklu'da denize atılmış poşetler içinden dün çok sayıda bomba, silah ve mermi çıkartılan alandaki arama çalışmaları bugün yeniden başladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polisler, sabah saatlerinde olay yerine geldi. Hazırlıklarını tamamlayan polisler, çevresi dün dubalarla çevrilen ve kıyıdan uzaklığı yaklaşık 50 metre olan 70-80 metrekare alan içerisinde saat 10.40'tan itibaren yeniden dalışlar yaptı.

Polis dalgıçlar, bugünkü arama çalışmalarında 2 adet de sualtı detektörü kullanıyor.

Arama çalışması yapılan alanın kıyı kesiminde de ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerin aldığı güvenlik önlemleri sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber