Sendikalar, harcamayı artırıcı kriz paketi önerdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Mayıs 2009 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) başkanlığında bir araya gelen sivil toplum örgütleri küresel ekonomik krize karşı iç talebi canlandırmak amacıyla hazırladıkları tedbir paketi projesini dün akşam geç saatlerde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sundu

Başbakan Erdoğan'a sunulan proje kapsamında vatandaşların harcama yapmasının teşvik edilmesi öngörülüyor. Projenin medya kuruluyşlarıyla ortaklaşa yürütüleceği belirtiliyor.

Heyecanlandıran görüşme

Erdoğan, dün akşam geç saatlerde apar topar Esenboğa Havalimanı'nda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Başkanı Salim Uslu ve Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

TOBB'un başkanlığında bir araya gelen sivil toplum örgütlerinin küresel ekonomik krize karşı iç talebi canlandıracak bir tedbir paketi projesi üzerinde çalıştıkları öğrenildi. Sivil toplum örgütlerinin kendi aralarında yaptığı görüşmenin ardından, Başbakan Erdoğan'ın yarın Azerbaycan'a yapacağı ziyaret ile başlayacak yurtdışı gezileri nedeniyle Erdoğan ile dün akşam geç saatlerde havalimanında görüşme kararı aldı.

Havalimanında heyecanlı dakikaların yaşanmasına neden olan ekonomi zirvesinde Erdoğan'a sunulan proje kapsamında vatandaşların harcama yapmasının teşvik edilmesi öngörülüyor. Erdoğan'ın ardından bugün de diğer siyasi parti liderleriyle görüşecek olan örgütler vatandaşların harcama yapmasını teşvik edecek bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor.

Medyayla ortaklaşa yürütülüyor

Sivil toplum örgütleri görüşme ve projeye ilişkin olarak şunları kaydetti:

?Bu proje medyanın desteğiyle, medyayla ortaklaşa yürütülecek proje. Ekonomik sosyal konseyin tarafları olarak küresel kriz nedeniyle daralan iç piyasayı hareketlendirecek önlemler üzerinde çalıştık. Amacımız bir güven ortamı oluşması ve harcamaların artması, harcamalar artmazsa ekonominin çarklarının dönmeyeceği Sayın Başbakan'a anlattık. Ekonomi ile ilgili diğer öneri ve taleplerimizi de kendisine ilettik.?

Erdoğan ile Hisarcıkoğlu arasında dün gerçekleşen görüşme, ikili arasında yaşandığı öne sürülen gerginliğin ardından basına yansıyan ?Başbakan'dan Hisarcıkoğlu'na azar? haberleri sonrasında ilk kez görüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber