Adliyedeki süpriz köstebek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Mayıs 2009 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Köstebek dinlemesine savcı da mı takıldı?

Beyoğlu Adliyesi'ne yönelik 'köstebek' operasyonuna ilişkin çarpıcı iddia. Çalışma kapsamında bir savcının da telefon dinlemesine takıldığı öne sürüldü

BEYOĞLU Adliyesi'nde bazı personelin uyuşturucu tacirlerine bilgi sızdırdığı iddiasıyla başlatılan operasyonda, bir savcının da telekulağa takıldığı öne sürüldü.

Narkotik ekipleri, Beyoğlu Adliyesi'nden alınan dinleme, arama ve gözaltı kararlarıyla başlatılan bazı çalışmalarda sonuç alamadı. Telefonlar sustu, kişiler ve uyuşturucu bulunamadı. Şüphe üzerine, adliyede görevli bazı personel takibe alındı. Katipler İ.H., S.A. ve mübaşir B.A.'nın, sahte avukat G.S. ve 5 avukat aracılığıyla Diyarbakırlı uyuşturucu çetesine bilgi aktardığı belirlendi.

DOSYA BAŞSAVCILIĞA GİTTİ

Telefon takibine ise bir savcının da takıldığı öne sürüldü. İddiaya göre, çete ile bağlantılı avukatlar, operasyonlar öncesi ve sonrası savcıdan yardım istedi. Savcı ise çeteye ilişkin bazı dinleme ve operasyon taleplerine onay vermedi. Savcı ile ilgili dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği bildirildi. Başsavcılığın, dosyayı inceleyerek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na göndereceği iddia edildi.

CEZALARA KATİP AYARI

Katiplerin, uyuşturucu çetesine ilişkin kararlarda oynama yaparak cezaları düşürdükleri öne sürüldü. Bir çete üyesinin 9 aylık cezasının bir aya indirildiği tespit edildi. Sahte avukat G.S.'nin, adliye personeline zaman zaman hayat kadını gönderdiği de iddialar arasında. 2 katip ve bir mübaşirin serbest kalmasının ardından sahte avukat G.S. ve diğer 4 kişinin sorguları sürüyor

YARGI-POLİS KARŞI KARŞIYA

BEYOĞLU Adliyesi'ne düzenlenen 'Köstebek' baskınına ilişkin tuhaf bir gelişme de yaşandı. Beyoğlu Adliyesi'nden alınan izinle baskını düzenleyen polis hakkında, aynı adliyede görevli bir savcı tarafından soruşturma başlatıldı.

Savcılık, İstanbul Emniyeti hakkında 'Soruşturmanın gizliliğini ihlal ve görevi kötüye kullanmak' gerekçesiyle soruşturma başlattı. Bu kapsamda operasyon emrini veren yetkililer ve baskına katılan polislerin ifadesinin alınması bekleniyor. Önceki gün düzenlenen operasyonda, Hacıhüsrev'e yönelik Narkotik baskınlarını önceden haber verdiği iddiasıyla iki katip ve bir mübaşir gözaltına alınmış, savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

Devrim TOSUNOĞLU İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber