Başkent'te zor gün

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Mayıs 2009 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da zor Pazar. Tandoğan Meydanı'nda Cumhuriyet Mitingi, Danıştay'da, baskında öldürülen Özbilgin için anma, Beşiktaş - Ankaragücü maçı, Anadolu takımlarının Süper Lig'e yükselme mücadelesi ve DSP Kurultayı... Hepsi aynı güne denk gelince polis Başkent'te alarma geçti

Ankara son dönemin en kritik hafta sonuna hazırlanıyor. Ankara polisini yarın yoğun bir mesai bekliyor. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) öncülüğünde 120 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla organize edilen Cumhuriyet Mitingi yarın Ankara'da yapılacak. Danıştay saldırısında hayatını kaybeden Danıştay 2. Dairesi Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'i anma etkinlikleri de yarın yapılacak. Ankara'nın yarınki programında ayrıca, iki önemli futbol karşılaşması ile Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Olağanüstü Kongresi de yer alıyor. Aynı güne denk gelen beş ayrı etkinlik nedeniyle, Emniyet izinleri kaldırıldı; polis Başkent'i yarın güvenlik çemberine alacak.

81 İL TANDOĞAN'A GELECEK

Cumhuriyet mitinglerinin ikinci dalgasına, yarın start veriliyor. ADD'nin düzenlediği mitinge 81 ilden katılım bekleniyor. Bazı yayın organlarının mitinge katılacak olanları Ergenekon'la ilişkilendirmesi şimdiden gergin bir havaya sebep oldu. 120 Sivil Toplum Kuruluşu'nun destek verdiği mitinge binlerce vatandaşın katılması bekleniyor. Ankara Tandoğan Meydanı'nda saat 12.00'de başlayacak olan Cumhuriyet Mitingi, Anıtkabir ziyareti ile sona erecek.

DANIŞTAY'DA ANMA

Ankara'nın yarınki programında, Ergenekon iddianamesinin suçlarından sayılan Danıştay saldırısında hayatını kaybeden 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'e anma günü de yer alıyor. Saat 10.00'da Danıştay'da başlayacak olan anma töreni, yine Cumhuriyet Mitingi gibi Anıtkabir'i ziyaretle devam edip, Özbilgin'in kabrini ziyaretle son bulacak.

GERGİN MAÇ

Ankara'da pazar gününü önemli olaylarından biri de, şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren Ankaragücü-Beşiktaş karşılaşması. Beşiktaş'ın şampiyonluk, Ankaragücü'nün ise küme düşmemek için mücadele vereceği maçta, taraftarların gerginlik çıkarmasından korkuluyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de izlemesi beklenilen maçta, olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak. İki takım arasında 2 yıl önce çıkan olaylarda yaklaşık 400 kişi, geçen yıl yaşanan olaylarda ise 80 yakın kişi gözaltına alınmıştı. Beşiktaş taraftarlarının İstanbul'dan otobüslerle Ankara'ya gelmesi bekleniyor. Akşam saat 20:00'de başlayacak maça taraftarların, saat 14:00'ten itibaren stada alınacağı öğrenildi. 19 Mayıs Stadının Cumhuriyet Mitingi'nin yapılacağı Tandoğan Meydanı'na uzaklığı sadece 500 metre.

YÜKSELME GRUBU MAÇI

Yarın akşam saatlerinde Ankara Yenikent Stadyumu'nda yine çok önemli bir futbol karşılaşması oynanacak. Süper Lig'e yükselecek son takımın belirleneceği maç için olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak.

DSP LİDERİNİ SEÇECEK

Pazar günü DSP Olağanüstü Kurultayı da Ankara'da toplanacak. 81 ilden delegelerin ve vatandaşların katılacağı Kurultay tüm gün sürecek. Emniyet birimleri Kurultay'da olay yaşanmasının beklenmediğini ifade ederken, yine de Kurultay'ın yapılacağı Büyük Anadolu Oteli çevresinde güvenlik önlemlerinin alınacağı belirtildi.

Z. Kıvanç EL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber