Meclis'te bu hafta neler görüşülecek?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2009 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TBMM Genel Kurulunda, geçen hafta görüşülmeye başlanan ancak muhalefetin karşı çıktığı, Türkiye-Suriye sınırındaki mayınların temizlenerek toprakların tarıma açılmasını öngören yasa tasarısı görüşülmeye devam edilecek.

TBMM, bu hafta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla salı günü çalışmayacak. Genel Kurulda, Çarşamba gününden itibaren de Türkiye-Suriye sınırındaki mayınların temizlenerek toprakların tarıma açılmasını öngören tasarı ele alınacak.

Bu hafta Mecliste ele alınması beklenen bir diğer düzenleme ise Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı. Tasarıya göre, rüşvet suçu; Türk vatandaşı ya da yabancının yurt dışında işlemesi halinde Türk kanunlarının uygulanacağı suçlar arasından çıkarılıyor. Böylece bir Türk vatandaşı, yurt dışında rüşvet verirse, Türkiye'de bulunması halinde, kovuşturma için Adalet Bakanının iznine gerek kalmayacak.

Bir suçun işlenmesiyle elde edilen eşyayı veya diğer mal varlığı değerini, bu suçun işlenmesine katılmayan ancak satan, devreden, satın alan veya kabul eden kişi, 6 aydan 3 yıla kadar hapis ve 10 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacak.

Başbakanlık Teftiş Kurulu, Yolsuzlukla Mücadele Koordinasyon Birimi olarak da görev yapacak. Kurul, AB ile imzalanan anlaşmalar çerçevesinde, Yolsuzlukla Mücadele Koordinasyon Birimi olarak görev yapmak, bu kapsamda inceleme, soruşturma, iş birliği ve gereken diğer bütün işlemleri yapmak ve yaptırmakla görevli olacak.

Türk kamuoyunda yoğun tartışmalara yol açan terörle mücadele için Kamu Düzeni ve Güvenlik Müsteşarlığı kurulmasına ilişkin kanun tasarısı TBMM İçişleri Komisyonunda 20 Mayıs Çarşamba günü ele alınacak.

Müsteşarlığın, güvenlikle ilgili operasyonel bir görevi olmayacak. Müsteşarlık bünyesinde istihbarat değerlendirme merkezi oluşturulacak, gizlilik içeren işler için bütçesine, örtülü ödenek konulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber