18 Mayıs 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2009 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü dolayısıyla bazı arkeolog ve müzecilerle "Çankaya Sofrası"nda bir araya gelecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Prof. Dr. Ahmet Gökcen, Prof. Dr. Z. Çiğdem Kayacan ve Prof. Dr. Nurkan Yağız'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

2- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

3- AK Parti MYK toplantısı Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek.

4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Milli Mücadelenin Başlamasının 90. Yıl Dönümü" kutlamaları kapsamında İstanbul'dan yola çıktığı Ankara Gemisi'yle Samsun Limanı'na gelecek.

- Toptan, Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

5- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde gerçekleştirilecek "81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi"nin tanıtım toplantısı, Çankaya Köşkü'nde yapılacak.

6- Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın başkanlığında Ankara'da toplanıyor.

7- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Brüksel'de AB Savunma Bakanları Troykası'nın, AB üyesi olmayan Avrupalı NATO Müttefikleri ve AB adayı ülkelerle diyalog toplantısına katılacak.

8- Tiyatro Treni Orient Express, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılacağı törenle, Ankara Garı'ndan uğurlanacak.

9- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Anadolu Medeniyetler Müzesi'nde, Müzeler Haftası'nın açılışına katılacak.

10- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde çıkan yangında 2 genç kızın yaşamını yitirdiği yetiştirme yurdunda incelemelerde bulunacak, yangından etkilenen çocukları ziyaret edecek.

11- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın vefatıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

12- CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Suha Okay, Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Aradol, TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

13- Yukarı Karabağ sorununun çözümü çerçevesinde kurulan AGİT Minsk Grubu'nun Fransız Eşbaşkanı Bernard Fassier, Ankara'da temaslarda bulunacak.

14- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, İstanbul'da Finans Kulübü'nün düzenleyeceği "Küresel Kriz ve Türkiye" konulu toplantıya katılacak.

15- Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV)Mütevelli Heyeti Başkanı ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, İzmir'de Mehmet Ali Susam İş Eğitim Merkezi ve Uygulama Okulu'nu ziyaret edecek. Saime Toptan, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi'nde "Engelli Sorunları ve Toplumsal Duyarlılık" konulu konferans verecek.

16- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Tüketici Güven Endeksi Nisan 2009 verilerini açıklayacak.

17- KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde, 19 Nisan erken genel seçimlerinin ardından kurulan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Hükümeti için güven oylaması yapılacak.

18- "Sevgi Bayrağı" Ankara Yolunda

- Samsun'dan yola çıkarılan, Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak "Sevgi Bayrağı", Kırşehir-Kırıkkale il sınırında Kırıkkaleli atletler tarafından teslim alınacak.

19- Bayındırlık ve İskan Müdürleri toplantısı, Antalya'nın Kemer ilçesinde başlıyor.

20- Türkiye-AB İlişkileri...

- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi:

- "AB yetkilileri ve Hükümetimiz tarafından sık sık tekrarlanan 'Bugüne kadar AB'ye aday olup da üye olamayan hiçbir ülke yok' söylemi, artık bizi tatmin etmiyor"

- "Çünkü, bugüne kadar AB ile 50 yıllık bir ortaklık ilişkisine sahip olup da hala Avrupalı olup olmadığı sorgulanan bir aday ülke de yok. Müzakerelere başlayalı 3,5 yıl geçmiş olup da hala üyelik tarihi belirlenmeyen bir aday ülke de yok."

21- Veri ambarı da bizi gözetleyecek

- Gelir İdaresi'nin vergi kayıp ve kaçağıyla mücadeleye dönük hizmet veren veri ambarı güçlendiriliyor.

- Veri ambarı, yeni dönemde bankalar, emniyet, tapu, telekom ve nüfus idareleri otomasyon sistemine on-line bağlanacak.

- Para hareketleri ile mal alım-satımları artık anında izlenecek.

22- Yağışlar ürünlere bereket getirdi

- Türkiye'nin yaş meyve sebze ambarı olarak görülen Mersin'de artan yağışlar dolayısıyla narenciye ve çilekte, Trakya'da ise kiraz, ayçiçeği, buğday ve mısırda rekolte artışı bekleniyor.

- Amasya'da misket elma üretiminin bu yıl 6 bin tonun, kiraz üretiminin ise 25 bin tonun üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

- Siirt'te kuraklık nedeniyle geçen yıl 23 bin tona düşen buğday rekoltesinin bu yıl 115 bin tona, kente özgü "Zivzik Narı"nın da 4 bin ton olan rekoltesinin 6 bin 200 tona yükselmesi bekleniyor.

- Ege Bölgesi'nde meyvede geçen yıla oranla yüzde 15-25 arasında ürün artışı bekleniyor.

- Antalya'da özellikle açık tarlada yetişen ürünlerde yaklaşık yüzde 10-15 arasında artış olacağı tahmin ediliyor.

- Narenciye diyarı olarak bilinen Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bin dekarlık alandan 80 bin tona yakın ürün alındı.

23- Beko Basketbol Ligi Play-off çeyrek final ikinci maçları oynanacak.

- İstanbul'da Darüşşafaka Cooper Tires-Efes Pilsen ve Galatasaray Cafe Crown-Beşiktaş Cola Turka karşı karşıya gelecek.

24- Ukrayna'da düzenlenecek Viktor Bannikov Turnuvası'na katılacak 16 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu TFF Beylerbeyi Tesisleri'nde toplanacak.

25- UEFA Kupası finalinde Almanya'nın Werder Bremen takımı ile karşılaşacak Ukrayna'nın Shaktar Donetsk takımı İstanbul'a gelecek.

26- Ege Otomobil Sporları Kulübü'nün düzenlediği Ege Rallisi'ne ilişkin tanıtım toplantısı İzmir'de yapılacak.

27- Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı finale hazır.

- UEFA Kupası'nın mevcut formatı ve adıyla düzenlenen son final maçına ev sahipliği yapacak stattaki hazırlıklar tamamlandı.

- Final için yapılan değişikliklerle yeni bir görünüm kazanan stat, elit statlar kategorisine girecek.

- İngiltere'den gelen uzmanlar çim zeminin standardını yükseltti. - Basın tribününün kapasitesi 165'ten 550'ye çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber