DSP milletvekili Tayfun İçli partisinden istifa etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2009 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, partisinden istifa etti.

Tayfun İçli, yaptığı açıklamada, istifasına ilişkin dilekçeyi TBMM Başkanlığına ve parti genel merkezine gönderdiğini bildirdi.

İstifa gerekçesinin nedenlerini, kurultay öncesinde, 9 Mayısta üyelere gönderdiği mektupta uzun uzun dile getirdiğini belirten İçli, "Sevgi, saygının kalmadığı bir ortamda siyaset yapılması mümkün değil. Kongrede bir genel başkana konuşma yapması için 10 dakika süre verilmesi başta olmak üzere, birtakım çirkin görüntüler tüm kamuoyu tarafından izlenmiştir. Partililer giremezken kim olduğu belli olmayan bazı insanlar salona girmiştir. Partili arkadaşlarımız için Silivri Cezaevine girmek bile kongre salonuna girmekten daha kolaydı. Bu partiye, bundan sonra bu haliyle hizmet etmem mümkün değildir. Kısaca, dün sözün bittiği yerdi" dedi.

Tayfun İçli'nin istifasıyla DSP'nin milletvekili sayısı 12'ye düşerken, bağımsızların sayısı 6'ya yükseldi.

DSP'Lİ VURAL PARTİ GÖREVLERİNDEN İSTİFA ETTİ

- DSP Adana Milletvekili Mustafa Vural, Parti Meclisi (PM) üyeliği ve Genel Sekreter Yarımcılığı görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Yaptığı yazılı açıklamada, dün yapılan Olağanüstü Kurultayda DSP Genel Başkan adayı Zeki Sezer'i desteklediğini ancak seçimi Masum Türker'in kazandığını anımsatarak, "Demokratik teamüle uyup partimdeki Parti Meclisi Üyeliği ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerimden ayrılıyorum" diyen Vural, partisine "Adana Milletvekili" olarak hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber