Okul yerine tarlada büyüyorlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2009 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'dan Karaman'a tarım işçisi olarak gelen ailelerin çocukları 2 aydır okula gidemiyor.

Tarım işçilerinden Hasan Fener, her yıl olduğu gibi bu yıl da tarım işçiliği yapmak üzere 15 aile Karaman'a bağlı Canhasan köyü yakınlarına gelerek çadır kurduklarını belirtti.

Fener, iş imkanı olmadığı için mecburen göç ettiklerini ifade ederek, bu göçten en çok sayıları 70'i bulan okul çağındaki çocuklarının zarar gördüğünü dile getirdi.

Çocuklarla birlikte yaklaşık 2 aydır evlerinden uzak olduklarını söyleyen Fener, ?Bizler tarım işçisiyiz. Başka yapacağımız bir iş yok. Bizim gibi binlerce aile kış ortasında yola çıkar. İlk önce Akdeniz bölgesinde seralarda çalışırız. Daha sonra İç Anadolu'da pancar, fasulye çapası, fasulye ve nohut hasadında çalışırız? dedi.

Fener, yılın 7 ayını çadırlarda geçirdiklerini belirterek, suyu, elektriği olmayan çadırlarda zor şartlarda yaşadıklarını ifade etti.

Zaruri ihtiyaçlarını bile en ilkel şartlarda karşıladıklarını anlatan Fener, çocuklarının ve kendilerinin hastalık riskiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Şanlıurfa'dan ayrılırken çocuklarını da yanlarında getirmek zorunda olduklarını dile getiren Fener, ?Bizim çocuklarımız okula bir ay geç

başlar. İkinci dönem 2-3 ay okula gitmezler. Bu durumdan biz de hoşnut değiliz, ama yapacak da bir şey yok. Biz mecburuz ama çocuklarımızı da mecbur bırakıyoruz. Babalarımız böyle yaşadı. Biz böyle yaşıyoruz. Fakat çocuklarımız da böyle yaşasın istemiyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber