Yargıtay eski Genel Sekreter Yardımcısının ihracı istendi

Haber Giriş : 28 Aralık 2004 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, Çakıcı-Yargıtay skandalı ile Sedat Peker operasyonunda adı geçen eski Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Yalçınkaya'nın meslekten ihracını istedi. Yalçınkaya hakkında ceza davası açılması da gündemde.

ALAATTİN Çakıcı-Yargıtay skandalında ve Sedat Peker operasyonu sırasında adı geçen ve görevden alınıp Ankara'nın Kazan İlçesi'ne savcı olarak gönderilen eski Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya hakkındaki soruşturma tamamlandı. Yalçınkaya hakkında hem disiplin hem de ceza işlemi yapılacak.

ÇİÇEK ONAYLADI

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce büyük bir titizlikle hazırlanan dosya Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e sunuldu. Bakan Çiçek'in de onayının ardından disiplin yönünden işlem yapılmak üzere Yalçınkaya hakkındaki dosya Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) gönderildi.

BAĞLAYICI DEĞİL

Dosyada, Yalçınkaya hakkında ?Sebebi belli olmayacak şekilde mal edinme' ve ?Mal bildiriminde bulunmamaktan' disiplin işlemi yapılması istendi. Dosyada müfettiş tarafından Yalçınkaya hakkında adli yargıda en ağır disiplin cezası olan ?meslekten ihraç' cezası teklif edildiği öğrenildi. Ancak, bu teklifin bağlayıcılığı bulunmuyor, disiplin yönünden kararı HSYK verecek. Dün itibarı ile henüz dosyanın HSYK'ya ulaşmadığı da belirlendi.

DOSYA SİNCAN'DA

Yalçınkaya hakkında Ankara'ya en yakın ağır ceza mahkemesi olan Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nce de ?Son soruşturma açılmak' üzere ayrıca dosya gönderildi. Yalçınkaya hakkında cezai işlemde yapılıp, iddialarla ilgili dava da açılabilecek. Öte yandan, Üsküdar 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Tayyip Akyazılı hakkında da ?Görevini doğru ve tarafsız' yapmadığı iddiasıyla disiplin cezası verilmesi istemiyle HSYK'ya dosya sunuldu.

Çakıcı'ya aracılık etmişti

MİT-Çakıcı-Yargıtay olayında, Alaattin Çakıcı'ın Yargıtay irtibatını sağladığı iddia edilen Mütaahhit Hakkı Şüha Şen'in, Ercan Yalçınkaya'yı aracı olarak kullanıp eski Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya'ya ulaştığı öne sürülmüştü. Yalçınkaya'nın adı Çakıcı'dan sonra çıkar amaçlı suç örgütü lideri Sedat Peker'in dosyasında da geçmişti. Yalçınkaya'nın telefonla görüştüğü bir işadamına, ?Reis'e (Peker'e) saygılarımı ilet' dediği öne sürülmüştü.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber