Yasadışı slogan atan 5 öğrenci gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2009 19:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İnönü Üniversitesi'nde sol görüşlü bir grup öğrenciye, düzenledikleri alternatif şenlikte jandarma müdahale etti, 5 öğrenci gözaltına alındıktan bir süre sonra serbest bırakıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahar şenlikleri kapsamında her yıl etkinlik düzenlendiğini, bu yıl düzenlenen etkinliklerin de devam ettiğini söyledi.

Sol görüşlü bir grubun kendisi ile görüşerek ayrı bir şenlik düzenlemek istediklerini söylediğini aktaran Çelik, 'Öğrenciler benimle görüştüğünde (ayrı bir şenlik düzenleyin, oturun eğlenin, çok kapsamlı, sloganlı şeylere girmeyin) dedik. Öğrenciler kendi alternatif şenliklerini düzenlemiş. Türkü söylemişler, ancak ideolojik mesaj vermek amacıyla yasa dışı slogan atmaya başlayınca, jandarma müdahale etmek durumunda kalmış' dedi.

Eğitim Fakültesi öğrencisi İsmail Korkut ise rektörlük tarafından düzenlenen şenlik programının öğrencilerin bütününe hitap etmediğini düşündüklerini öne sürdü.

Korkut, 'Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal ile görüştük. Bizim programımızı da dahil edebilecekleri konusunda önce olumlu mesajlar verdiler. Daha sonra geç kalındığı gerekçesiyle programa dahil olamayacağımızı ifade ettiler. İzin alamayınca biz de alternatif bir program yapacağımızı söyledik. Karşılıklı taahhütler verdik. Öğrencileri rahatsız etmeyeceğimizi, yasaların ve demokratik sınırların dışına çıkmayacağımızı taahhüt ettik. Yetkililer de bize (olabilir) dediler ve yer gösterdiler.'

-ÖĞRENCİLER PROTESTO ETTİ-

Gösterilen yerde eğlendikleri sırada jandarmanın müdahale ettiğini ileri süren Korkut, şunları iddia etti:

'Eğlenirken jandarmanın tacizi ile karşılaştık. Müzik yapıyorduk, çalıp söylüyorduk. Tekrar rektörlükteki yetkililerle görüştük. (Programınıza devam edebilirsiniz) denildi. Biz de devam ettik. Ama jandarma ve bir öğrenci grubunun saldırısına uğradık. Bunun üzerine 5 arkadaş tartaklanarak, gözaltına alındı. Gözaltıdan sonra 500 kişilik bir öğrenci grubu ile yapılan saldırı protesto edildi.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber