Yutta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 25 Mayıs 2009 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de bu hafta sıcaklık güneyde yüksek, kuzey ve doğu kesimlerde ortalama değerin 3-4 derece altında seyredecek. Bu hafta yağışlar da zayıf, kent kent etkili olacak.

İSTANBUL - Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da poyraz bugün zayıfladı, bu hafta önemli bir yağmur da yok. Ankara parçalı bulutlu, önümüzdeki iki gün bulutlu ve serin geçecek, hava perşembe günü açmaya başlıyor. Bugün İzmir'de rüzgar zayıf ama hava daha bulutlu. Bursa ve Adana da hafta ortası açıyor.

Marmara'da poyraz zayıfladı, pus oluşabilir. Bulutlar iki gün sık görülecek. Akşam Bursa, Bilecik arasında yağmur geçişi olabilir. Bölgede çarşamba, perşembe bol güneşli geçecek. Sıcaklık Edirne'de 29, Sakarya'da 28 derece.

İç Anadolu'nun doğusu az bulutlu, batısı bulutlanıyor. Eskiehirde akşam kısa süreli yağmur görülebilir. Salı, çarşamba tüm bölgede bulutlanma ve sıcaklık düşüşü olacak, çarşambadan sonra hava açıyor.

Ege'nin güneyi güneşli, kuzey ve iç kesimleri bugün ve yarın biraz bulutlanacak. Rüzgar bu hafta hafif, ama kuzeyden esmeye devam ediyor. Muğla 31, Kütahya 23 derece.

Güneyde bugün gökyüzü güneşli, salı, çarşamba beyaz bulutlar sıklaşacak ama bu hafta yağmur beklenmiyor. Perşembeden itibaren daha sıcak geçecek. Bugün Antalya 30, Diyarbakır 29 derece.

Doğu Anadolu'da Malatya, Elazığ dolayları az bulutlu, yağmur ise bugün Van, Ağrı, Kars çevresinde, sonraki günlerde de sadece birkaç kentte bekleniyor. Bugün Erzurum 18, Malatya 26 derece.

Doğu Karadeniz'de bu hafta sıcaklık düşüşü ve yağış geçişleri olacak. Bugün Batı Karadeniz de zamanla daha bulutlu, akşam Bolu'da yağmur geçişi bekleniyor. Yarın ise tüm bölgede hava kapalı ve serin olacak, Samsun'da sıcaklık 17 dereceye gerileyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber