Bağ-Kur'da 1 trilyonluk ilaç vurgunu...

Haber Giriş : 29 Aralık 2004 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağ-kur, ilaç yolsuzluklarının ve usulsüzlüklerin peşine düştü. Kanser tedavisi gören Emine İyikumdacı'nın sağlık karnesiyle 1 trilyon liralık ilaç alınan bir eczanede yapılan denetimde, çok sayıda sahipsiz sağlık karnesine el kondu. Aynı eczanede 3 milyar liralık ilaç fiyat küpürü bulundu. Suç duyurusunda bulunan Bağ-Kur'un eczaneyle sözleşmesini feshetmediği de ortaya çıktı.

Kanser tedavisi gören Emine İyikundacı adlı sigortalıya ödenen 1 trilyon liralık ilaçla ilgili araştırmada yeni bulgular elde edildi. Emine iyikundacı adına recetelendirilen 1 trilyon liralık ilacın alındığı fulya eczanesi Bağkur Bölge Müdürlüğü ve İstanbul Eczacılar Odası'nca habersiz denetlendi. 11 kasım tarihinde, Bağ-Kur Bölge Müdürü Suat Güneş, İstanbul Eczacılar Odası denetçisi Zeliha Yılmaz tarafından denetlenen Fulya eczanesinde iki adet Bağ-Kur beş adet de emekli sandığı karnesi bulundu.

Aynı denetimde eczanenin herhangi bir recete karşılığı olmayan toplam değeri 3 milyar lirayı bulan 25 adet ilaç fiyat küpürüne de el kondu. Eczanede ayrıca altı kanser hastasına ait sağlık raporu da görüldü.

Denetimde bulunan karne ve raporlar ile ilaç küpürleri bir tutanakla bağkur'a bildirildi. Bağ-Kur'un bu tutanaktan sonra Fulya eczanesiyle ilaç alım sözleşmesini feshetmesi gerekiyordu.

Çünkü Bağ-Kur'un eczanelerle yaptığı protokole göre hastası olmayan karnelerin bulunması durumunda iki ay süreyle bu eczaneden ilaç alınmaması gerekiyor.
Aynı protokole göre ilaç fiyat küpürlerinin toplamı iki asgari ücreti yani 700 milyon lirayı geçiyorsa Bağ-Kur'un sözleşmeyi iki yıl süreyle feshetmesi gerekiyordu.
Fulya eczanesinde bulunan 25 ilaç küpürünün toplam fiyatı 3 milyar lira. Eczanede bulunan yedi sağlık karnesinin de sahibi ortada yok. Bağ-Kur aradan 1.5 ay geçmesine rağmen bu eczaneyle anlaşmasını feshetmedi. Eczane Bağ-Kur'lu hastalara ilaç satmaya devam ediyor.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber