Bakan Çubukçu ve akademisyenler 21. yüzyılda eğitimin geleceğini tartıştı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2009 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 21. Yüzyılda Eğitimin Geleceği konulu toplantıda akademisyenlerle bir araya geldi. Çubukçu, açış konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam eden toplantıda eğitime ilişkin her şeyin konuşulmasını istediklerini söyledi.

Başkent Öğretmenevi'ndeki toplantıda konuşan Bakan Çubukçu, eğitim politikalarını çağın gereklerini ve ülke insanının temel ihtiyaçlarını dikkate alarak Avrupa Birliği sürecinin kazanımları çerçevesinde yeniden belirlemeyi hedeflediklerini ifade etti.

21. yüzyılda Türkiye'nin başarısını dünyadaki gelişmelere ne ölçüde uyum sağlayacağının belirleyeceğini vurgulayan Çubukçu, "Ülke olarak değişen dünyaya ve değişen toplumsal taleplere göre eğitim alanında yeni örgütlenmelere gitmek, yeni yöntemler ve geliştirmek ve yeni yol haritaları belirlemek durumundayız" dedi.

Nimet Çubukçu, bu yol haritalarının da dünyadaki gelişmelere paralel olarak sürekli gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantıda alınacak kararların takipçisi olacağını belirten Çubukçu, "Bu toplantıda eğitime ilişkin her şey konuşulsun istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Nimet Çubukçu'nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber