Ergin: Adalet hizmetleri daha verimli konuma gelecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2009 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ulusal Yargı Ağı sistemi ile 46 Avrupa komisyonu ülkesi arasında Türkiye'nin 2. sırada yer aldığını belirterek, adaletin var olan ve özellikle fiziksel mekan sorunlarının da aşılması ile adalet hizmetlerinin daha verimli konuma geleceğini söyledi.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde Adalet Bakanlığı tarafından yaptırılan Adalet Sarayı'nın açılış töreninde konuşan Sadullah Ergin, Türkiye'de adalet hizmetlerinin etkin bir şekilde yerine getirilmesi, fiziki alt yapının iyileştirilmesi için bir süreden beri önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Ergin, "Adalet teşkilatlarının binaları yeterli değil, eski ve ihtiyaçları karşılamıyordu. Bunlar bir gerçek. Bu yönde adalet hizmetinin verildiği yerlerin de hizmetin verildiği merkezlerin en rahat,ihtiyacı karşılayabilecek binaların da özellikle son yıllarda bir biri ardına yapılmasını görmek bizleri mutlu ediyor. Hali hazırda 110 adliye sarayı kazandırıldı, 170'inin de inşaat çalışması devam ediyor. Bunların da hizmete kazandırılması ile inanıyoruz ki fiziki alt yapı konusunda daha iyi bir noktaya ulaşabileceğiz." diye konuştu.

Adalet sorununun sadece fiziki alt yapı noktasında değil, ceza infaz kurumlarının revizyon edilmesi, çağın gerektirdiği standartlara ulaştırılmasına yönelik çalışmaların da hızla devam ettiğini anlatan Ergin, "Diğer yanda adalet hizmetleri açısından personel ihtiyacı, zabıt katibi, mübaşir, yardımcı hizmetler yönünde eleman ihtiyacının karşılanması yönünde 2009 yılı, bu yönü ile önemli oranda açığın kapatılması açısından önemli bir yıl olacak. Hakim ve savcı ihtiyacımızın kapatılması yönünde de çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın ise, adalet hizmetlerinin çağın gerektirdiği normlara ulaştırılması için fiziksel alt yapıların da daha düzenli bir konuma getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Vali M. Asım Hacımustafaoğlu da her yıl 2 milyonu aşan turist ve 25 bine ulaşan yatak kapasitesine sahip Nevşehir'de özellikle son 5 yıllık süre içerisinde her alanda önemli yatırımların ortaya konulduğunu belirterek, bu yönde adalet hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde fiziki alt yapıya kavuşturulmasına yönelik çalışmaların da yoğunluk kazandığını kaydetti.

Bu arada törene Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın da katıldı.

Konuşmalardan sonra Gülşehir Adliye Sarayı Bakan Ergin, Vali Hacımustafaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından açıldı.

Açılış sonrasında çıkışta Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Adalet Bakanı Ergin'e plaket takdim etti.

Dört katlı olan Gülşehir Adliye Sarayı 15 ayda tamamlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber