Çubukçu'dan '3 Yılda 100 Temel Eser' projesine tam not

Haber Giriş : 01 Haziran 2009 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ?3 Yılda 100 Temel Eser' isimli proje, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim-öğretimde örnek proje olarak belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Satranç Federasyonu'nca Bilkent Otel'de düzenlenen "İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı"na katılan Çorum Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin'in sunduğu proje, Bakan Nimet Çubukçu'dan tam not aldı.

Geçtiğimiz Cuma günü Ankara'da düzenlenen toplantı sonrası İl Milli Eğitim Müdürleri ile bir araya gelerek gruplar halinde görüşmeler yapan ve tek tek tanışan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Çorum Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin'le de bir süre görüştü.

Çorum'un eğitim-öğretim alanındaki ihtiyaçları ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün faaliyetleri hakkında Aytekin Girgin'den bilgi alan Bakan Çubukçu, Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği ?3 Yılda 100 Temel Eser' isimli projeyi diğer illere örnek göstereceklerini açıkladı.

Kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amacını taşıyan projeden dolayı Girgin'i kutlayan Çubukçu, Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projesinin Bakanlık aracılığıyla diğer illerde de yaygınlaştırılması talimatını verdi.

3 Yılda 100 Temel Eser projesi nedir?

3 Yılda 100 Temel Eser Projesi, okul kütüphanelerinin barkod sistemine geçirilerek hızlı bir şekilde kitap alışveriş sistemine geçirilmesi, en çok okuyan öğrenci , en çok okuyan sınıf , yıl sonunda demirbaş kontrolleri yapan bir sistem haline getirilmesini amaçlamaktadır.

Ayrıca bu sistem internet entegrasyonu ile öğrencilerin okudukları kitaplar için öğrenciyi soru havuzundan gelen rastgele sorularla test edip, almış olduğu kitabı okuyup okumadığını da test etmektedir. Sonuçlar öğrenci tarafından görüldüğü gibi öğretmenleri tarafından da izlenmektedir.

Öğrencilerin okudukları kitaplar dönem sonunda bireysel olarak listelenip e-okul sistemine girilmesi konusunda da kolaylık sağlamaktadır.

Program tamamen ücretsiz olup, internette gerek duymadan bir bilgisayarda çalışmaktadır. Gelişmiş yazılımlar ile hazırlanan program geliştirmeye müsait durumdadır.

Proje ile ilgili detaylar

Proje Programlama Orhan Çam tarafından yapılarak Musa Divarcı ile birlikte ilde programın sorunsuz kurulum ve çalıştırılması sağlanmıştır.

Proje Yürütme Kurulu

Başkan : Aytekin GİRGİN (İl Milli Eğitim Müdürü )

Koordinatör : Ali KURNAZ ( İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı)

Üye : Esat KOLBAŞI (19 Mayıs İlköğretim Okulu Müdürü)

Üye : Ahmet ÇEK (Bahçelievler İlköğretim Okulu Müdürü)

Üye : Mustafa FUÇULAR(75.Yıl İlköğretim Okulu Müdürü)

Üye : İlhami SARMAŞIK (İsmail Kakaç İlköğretim Ok.Müdürü)

Üye : Yunus GAYRETLİ (Türkler İlköğretim Okulu Müdürü)

Üye : Orhan ÇAM (İl Bilgisayar Formatörü)

Üye : Mustafa ÖZCANBAZ (19 Mayıs İlköğ. Ok.Müdür Yrd.)

Üye : Aytekin AĞIRCAN (Kocatepe İlk. Ok.-Türkçe Öğretmeni)

Üye : Cemalettin KAYA (19 Mayıs İlk.Okulu-Sınıf Öğretmeni

Proje hakkında detaylı bilgi için www.3yilda100temeleser.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber