Türbanlı öğrenciyi kürsüye çıkartan müdür görevden alındı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Haziran 2009 14:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, geçen yılki Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında, krosta ikinci gelen türbanlı kız öğrenciyi kürsüye çıkarıp Garnizon Komutanı Personel Albay Gürsel Işık'ın tepkisine neden olan, sonrasında hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'nca soruşturma açılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Latif Korkmaz görevden alındı.

Korkmaz, 3 yıldır vekaleten yürüttüğü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden el çektirilip, eski görev yeri olan Burhaniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde görevlendirildi. Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Korkmaz'ın görevden alınmasını ?bakanlığın tasarrufu' olarak değerlendirdi. Latif Korkmaz'dan boşalan göreve, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Ali Tümen'ın vekaleten görevlendirildiğini söyleyen Kaymakam Nihat Nalbant, ?Korkmaz'ın eski görev yerine iade yazısı geldi. Biz de gereğini yaptık. Ben kurum içinden Şube Müdürü Ali Tümen'i görevlendirme yazısı yazdım. Şimdi o arkadaş vekaleten görev yürütüyor. Bu arkadaşımız (Latif Korkmaz), eski görev yeri olan Burhaniye ilçesindeki okuluna geri döndü? dedi.

Görevden alınan Latif Korkmaz'ın ?bel incinmesi' gerekçesiyle bir ay süreli istirahat raporu alarak, ev ve cep telefonlarını kapatıp ilçeden ayrıldığı öğrenildi. Göreve vekaleten atanan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Tümen ise, ?Ben Pazartesi günü göreve başladım. Latif Korkmaz'ın bir ay süreyle rapor aldığını biliyorum. Sanırım tedavisini yaptırmak için il dışına çıktı. Bir ay sonra eski görev yerinde başlayacak? diye konuştu.

CUMHURİYET BAYRAMINDA TÜRBAN SKANDALI

Burhaniye Endüstri Meslek Lisesi'nde müdür yardımcılığı görevini yürütürken, 2005 yılının Ocak ayında Burhaniye ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vekaleten atanan, 25 Eylül 2006'da ise Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde vekaleten görevlendirilen Latif Korkmaz'ın Ayvalık'taki görevi sırasında öğretmenler arasında ?türban? kavgaları ön plana çıkmış ancak bardağı taşıran son damla geçen yılki Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında yaşanmıştı. Ayvalık Hüsnü Uğural Stadı'ndaki bayram, Cumhuriyet Koşusu'nda dereceye giren türbanlı bir öğrencinin madalya töreni için kürsüye çıkarılmasıyla skandala dönüşmüştü. 5 bin metre Bayanlar Kros Yarışması'nda ikinci olan Nuriye Memiş'in türbanlı olduğunu görünce ?ben bu madalyayı takmam? diyerek ayrılan Garnizon Komutanı Personel Albay Gürsel Işık, protokoldeki yerine alkışlar arasında dönmüştü. Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Hasan Bülent Türközen, olaydan sorumlu tuttuğu İlçe Milli Eğitim Müdürü Latif Korkmaz'ın derhal görevden alınmasını istemişti. Korkmaz hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'nca soruşturma açılmıştı.

OKULDA TÜRBAN KAVGASI

Ayvalık'taki Atatürk İlköğretim Okulu'nda geçen aylarda meydana gelen olayda ise okula türbanla gelip yönetmeliğe aykırı davrandığını öne sürdüğü din öğretmeni hakkında şikayet dilekçesi veren sınıf öğretmeni Yüksel Ersin Ayar ile okulun müdürü Ceyhan Ay yumruklaşmıştı. İki tarafın da birbirini suçladığı olay yargıya taşınırken, sadece sınıf öğretmeni açığa alınmıştı. Eğitim-Sen üyeleri ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Latif Korkmaz'ın taraflı davrandığını savunup eylem yapmıştı. Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Sibel Tarakçı, türban konusunda şikayetini ileten öğretmene şiddet uygulayan Müdür Ay ile olaylara göz yuman Korkmaz'ın yargı süresi tamamlanıncaya kadar derhal görevden alınmasını istemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber