Polis memuru gasp yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2009 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Buca ilçesinde yaklaşık 15 gün önce gerçekleştirilen kuyumcu soygununun zanlısı olarak polis memuru E.C. (37) gözaltına alındı.

E.C.'nin bugün, olayı soruşturuyorum diyerek kuyumcu dükkanına gittiği ve kuyumcu tarafından tanındığı, taksiye binerek kaçarken polisler tarafından yakalandığı belirtildi. E.C.,'nin hakkındaki iddiaları kabul etmediği ifade edildi.

Yaklaşık 15 gün önce Buca ilçesi 222 Sokak'ta bulunan Hacıoğlu Kuyumculuk isimli işyerine gelen ve yüzünü taktığı şapkayla gizlemeye çalışan bir kişi, işyeri sahibi S.G.'yi silah tehdidiyle etkisiz hale getirip ellerini bağladı. Kuyumcudan 6 bileziği alan kimliği belirsiz soyguncu, daha sonra kaçtı.

Gasp Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Bugün soyulan kuyumcuya giden resmi üniformalı bir polis memuru, olayı soruşturmakla görevlendirildiğini söyleyerek işyeri sahibi ve çevredeki esnafla görüşmeye başladı. Kuyumcu S.G. ise işyerine gelen polis kıyafeti bulunan kişinin soygunu gerçekleştiren kişi olduğunu iddia ederek, 155'i arayıp yardım istedi. Polis kıyafeti bulunan şüpheli taksiye binerek kaçarken, bölgeye sevk edilen çok sayıda polis E.C.'yi taksiden inip belediye otobüsüne binerken yakaladı.

Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Gültepe Polis Merkezi'nde görevli olduğu belirlenen E.C. gözaltına alındı.

E.C.'nin kuyumcu S.G. ve başka bir görgü tanığı tarafından soygunu gerçekleştiren kişi olarak teşhis edildiği belirtildi. İşyeri sahibinin, verdiği ifadesinde polis üniformasıyla işyerine gelen soyguncunun güvenlik kamera kayıtlarının incelenip incelenmediğini sorduğunu, bundan şüphelenerek dikkatli baktığında tanıdığını anlattığı belirtildi.

İşyerindeki güvenlik kamerasının ise kayıt yapmadığı kaydedildi. İddiaları yalanladığı öğrenilen polis memuru E.C'nin ise daha önce kuyumcuya alışverişe gittiğini pazarlık yaptıklarını fakat anlaşamayınca alışveriş yapmadığını söylediği öğrenildi.

E.C., sorgusunun ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber