YÖK Başkanı Sayın Teziç.... Biraz Şeffaflık Kimseye Zarar Vermez!

YÖK Genek Kurulu ara ara toplanıyor ve akademik personelle ilgili önemli kararlar alıyor. Son olarak araştırma görevlilerine getirilen yaş sınırlaması bu kararlardan birisidir. Peki bu kararlar niye yayınlanmıyor? Bunlar devlet sırrı mıdır? Bu ülkede binlerce insan araştırma görevlisi veya öğretim görevlisi olmaya çalışmaktadır. Kendi hayatları hakkında çok önemli olan bu kararları bilmeye hakları yok mudur? Akademik hayatı etkileyen bu tür önemli kararların yayınlanması ve kamuoyunun denetimine sunulması, araştırma görevlileri için 27 olarak belirlenen ancak daha sonra 31 olarak düzeltilen türden yanlışlıkların önüne geçecektir.

Haber Giriş : 30 Aralık 2004 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİTEMİZDE DÜN YAYIMLANAN HABER

Yükseköğretim Kurulu, araştırma görevlisi kadrosuna başvurmak isteyenler için belirlediği 27 yaş sınırını 31'e yükseltti.

YÖK Genel Kurulu geçen ay yaptığı toplantıda, Yürütme Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda, diğer personel kanunlarına tabi olarak çalışanların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na tabi kadrolara geçişlerine ilişkin bazı koşullar belirledi.

Bu çerçevede, tıp fakültelerine atanacaklar hariç olmak üzere diğer araştırma görevlisi kadrolarına atanacaklarda yaş sınırı 27 olarak saptandı. Ancak, YÖK Genel Kurulu, bu kararı yeniden değerlendirerek, yaş sınırını 31'e yükseltti.

Konuya ilişkin Genel Kurul kararında şöyle denildi:

''Genel Kurul'un 12 Kasım 2004 tarihli toplantısında araştırma görevlisi kadrolarına atanacaklarda aranan 27 yaşından gün almamış olma şartının lisansüstü eğitim yapanlarda lisansüstü eğitimde kat ettiği aşama dikkate alınarak üniversite yönetim kurulunun kararıyla 31 yaşından gün almamış olmak şeklinde düzenlenmesi ve bu kararın üniversitelere tebellüğünden itibaren geçerli olması, 17 Aralık 2004 tarihli toplantıda kararlaştırılmıştır.''


MEMURLAR.NET'İN YORUMU

Bilindiği üzere daha önce 27 olarak belirleme yapıldığı için, ilana çıkan üniversitelerde araştırma görevlisi kadrolarındaki yaş şartını 27 olarak belirlemiştir. Ne yazıkki yapılan bu büyük yanlış bir çok insanın başvurmasını engellemiştir.

Bu tür yanlışların önüne geçebilmek için akademik yaşamı etkileyecek kararların günlük olarak yayımlanması ve kamuoyu denetiminin sağlanması gerekmeketdir.

Gerekli tedbirlerin alınacağı umuduyla...

Memurlar.net

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber