DSP'den bir milletvekili daha istifa etti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Haziran 2009 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSP'de Rahşan Ecevit ile başlayan istifalar zincirine İzmir milletvekili Recai Birgün de eklendi.

Rahşan Ecevit, 24 yıl önce kurduğu DSP ile yollarını ayırdı

Kongrede hayal kırıklığına uğrayan Rahşan Ecevit, 24 önce kurduğu DSP'den istifa etti. Ecevit, açıklamasında 'Ecevit çizgisine sadık bir yönetim gelinceye kadar partiden ayrı kalacağı'nı duyurdu. Rahşan Hanım'la birlikte 3 milletvekili de partiden koptu.

Rahşan Ecevit, 1984 yılında kurduğu DSP'den istifa etti. Rahşan Hanım'la birlikte, DSP'li milletvekilleri Mücahit Pehlivan, Emrehan Halıcı ve Recai Birgün de partiyle yollarını ayırdı. Ecevit, istifa dilekçesinde 'mevcut DSP yönetimi gidip, Ecevit çizgisine sadık bir yönetim gelinceye kadar' partiden ayrı kalacağını belirtti.

Bülent Ecevit'in siyasî yasaklı olduğu yıllarda DSP'yi kuran Rahşan Ecevit, eşinin ölümünün 3. yılında kendileriyle özdeşleşen partiyle tüm bağlarını kopardı. Böylece DSP'de Ecevitler dönemi kapandı. Zeki Sezer başkanlığındaki önceki yönetimle zıtlaşan Rahşan Hanım, mayıs ayında yapılan kurultayda Alemdar Yalçın'ı desteklemişti. Ergenekon tutuklusu Tuncay Özkan'ın eski sağ kolu olan Yalçın, DSP delegesinden sadece 20 oy alabildi. Kurultayda umduğunu bulamayan Rahşan Hanım, yeni Genel Başkan Masum Türker'le mücadele etmek yerine istifayı tercih etti. Rahşan Hanım, kendisine yakın üç milletvekiliyle dün sabah yaptığı görüşme sonrasında istifa kararı aldı.

Rahşan Ecevit'in ardından DSP milletvekilleri Mücahit Pehlivan (Ankara), Emrehan Halıcı (Ankara) ve Recai Birgün (İzmir) de partiden ayrıldıklarını duyurdu. Böylece 2007 seçimlerinde CHP ile yaptığı ittifak sonucu 13 milletvekiliyle Meclis'e giren DSP'in sandalye sayısı 8'e düşmüş oldu. Mücahit Pehlivan, Ecevit'in acele karar verdiğini ancak buna saygı duyduğunu söyledi. Yeni sürece ilişkin bir plan yapmadıklarını savundu. Recai Birgün, Rahşan Hanım'ın "Kalmamızın bir mantığı yok; mücadele ettik başaramadık. Yeni yönetim gelene kadar ayrı kalalım." düşüncesinde olduğunu aktarırken, Emrehan Halıcı uzun süredir parti yönetimiyle ilgili şikâyetlerinin bulunduğunu, Zeki Sezer ile başlayan bu şikâyetlerin, kurultay sonrasında da devam ettiğini söyledi. Rahşan Ecevit ile toplantılar yaptıklarını vurgulayan Halıcı, "Onun ayrılmasıyla birlikte, ben de ayrılma kararı verdim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber